Και η Γαλλία ζητά από τους υπηκόους της να φύγουν από το Ιράν

Must Read

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία, συγκεκριμένα ο πρέσβης της Γαλλίας στο Ιραν, ζήτησε από τους Γάλλους υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό.

Η ισραηλινή απάντηση στο προχθεσινό ιρανικό χτύπημα είναι επικείμενη, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους.

«Φύγετε από το Ιράν τώρα» η οδηγία του ΥΠΕΞ στους πολίτες της Γερμανίας

Την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, μετά την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης, αναμένει με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης, καθώς εντείνονται οι φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει.

Μεγάλη κινητοποίηση και στο Βερολίνο, με τον Όλαφ Σολτς να καταδικάζει με σφοδρότητα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης, που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Ελάχιστα ελεγχόμενη μάλιστα χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή η γερμανική κυβέρνηση.

Η δε Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για εξηγήσεις, ο οποίος και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Γερμανίδας ΥΠΕΞ. Εκδόθηκε και ειδοποίηση για τους πολίτες της Γερμανίας που βρίσκονται στο Ιράν, να εκκενώσουν άμεσα τη χώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πτήση που μεταφέρει 200 πολίτες από τη Βηρυτό προς την Φρανκφούρτη.




Γαλλία και Ελβετία προειδοποίησαν με τη σειρά τους και τους δικούς τους πολίτες να φύγουν από το Ιράν, υπό τον φόβο των ισραηλινών αντιποίνων.

Η γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη συστήνει στους Γάλλους που διαμένουν μόνιμα στο Ιράν και έχουν τη δυνατότητα να φύγουν προσωρινά, να το πράξουν μόλις επαναληφθούν οι διεθνείς αεροπορικές πτήσεις. «Υπενθυμίζεται ότι συστήνουμε στους Γάλλους, μη μόνιμους κατοίκους, να αποφύγουν να έρθουν στο Ιράν. Σε εκείνους που, παρ’ όλ’ αυτά, θα βρεθούν εδώ, συστήνουμε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και να φύγουν από το ιρανικό έδαφος το συντομότερο δυνατόν, μόλις ανοίξει και πάλι ο εναέριος χώρος», προσθέτει η πρεσβεία στο μήνυμά της.

Και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας αναφέρει: «Συστήνουμε στους πολίτες με ελβετική υπηκοότητα να φύγουν από τη χώρα με τα δικά τους μέσα, εάν αυτό είναι εφικτό και ασφαλές».

Δείτε ακόμη:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This