Χωρίς δυτικά άρματα μάχης οι Ουκρανοί μετά την αποτυχημένη επίθεση στο Κουρσκ – Τα γερμανικά τανκς ξαναβρήκαν το τέλος τους στο σημείο της ιστορικής αρματομαχίας

Εξάντλησε τα καλύτερα άρματα μάχης που πήρε από το ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι για να επιτεθεί στη Ρωσία, μία επίθεση που δεν είχε κανένα αποτέλεμα.

Must Read

Η παράτολμη επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ της Ρωσίας απέβη καταστροφική για το καθεστώς Ζελένσκι και τον Ουκρανικό στρατό.

Στις 6 Αυγούστου, μια ισχυρή ουκρανική δύναμη – καμιά δεκαριά τάγματα 400 ατόμων από έως και οκτώ διαφορετικές ταξιαρχίες – εισέβαλε στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, καταλαμβάνοντας γρήγορα 400 τετραγωνικά μίλια της περιφέρειας. Ήταν μια ριψοκίνδυνη κίνηση από τους Ουκρανούς. Αφιερώνοντας τις τελευταίες καλά εξοπλισμένες μονάδες τους σε μια διασυνοριακή επίθεση, στέρησαν ζωτικής σημασίας ενισχύσεις από τις μονάδες κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην ανατολική και νότια Ουκρανία – μια επιλογή που οδήγησε άμεσα στο να χάσουν οι Ουκρανοί πολλά χωριά και πόλεις-κλειδιά από τους επιτιθέμενους Ρώσους. Η πιο αξιοσημείωτη από αυτές τις απώλειες: η ανατολική πόλη Vuhledar, όπου η ταλαιπωρημένη ουκρανική 72η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είχε αντισταθεί στους Ρώσους επιτιθέμενους για δύο χρόνια. Η εξουθενωμένη ταξιαρχία υποχώρησε τελικά εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών αυτή την εβδομάδα.

Η επίθεση στο Κουρσκ ήταν μια σκληρή και χαοτική μάχη για την 21η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και το 225ο Τάγμα Εφόδου, τα οποία έχουν εντοπιστεί στο Κουρσκ με σουηδικής κατασκευής οχήματα μάχης CV90 και σουηδικής ή γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης – είτε Strv 122 είτε Leopard 2A6. Πρόκειται για μερικά από τα καλύτερα τανκς που διαθέτει ο ουκρανικός στρατός. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από την ουκρανική μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Khorne Group αποτυπώνουν το χάος. Σε ένα βίντεο, ένα Strv 122 ή Leopard 2A6 -οι δύο τύποι είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιοι και διαφέρουν κυρίως στο μήκος των κύριων πυροβόλων τους- ρυμουλκεί ένα κατεστραμμένο άρμα T-72, ίσως θύμα των ρωσικών χτυπημάτων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα πεδία νοτιοδυτικά του Veseloe, όταν κάτι εκρήγνυται πάνω ή κάτω από το Strv 122 ή το Leopard 2A6. Πιθανώς μια νάρκη.

Ενώ οι άλλες ταξιαρχίες Leopard 2 του ουκρανικού στρατού -η 33η και η 155η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία- χρησιμοποιούν παλαιότερα και πολυπληθέστερα μοντέλα Leopard 2A4 και έχουν λάβει αρκετές παρτίδες φρέσκων αρμάτων για να αντικαταστήσουν τις απώλειες στο πεδίο της μάχης, η 21η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία με τα νεότερα μοντέλα αρμάτων είναι απίθανο να λάβει νέα οχήματα. Ο σουηδικός και ο γερμανικός στρατός αγωνίζονται να συντηρήσουν τις δικές τους ταξιαρχίες αρμάτων και κανένας από τους δύο δεν έχει δηλώσει πρόθυμος να αποχωριστεί περισσότερα από τα καλύτερα άρματα μάχης του. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η 21η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία έχει ήδη χάσει τουλάχιστον ένα άρμα στο Κουρσκ. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από ρωσικές πηγές στα τέλη του περασμένου μήνα απεικονίζει ένα Strv 122 να καίγεται αφού χτυπήθηκε από ένα drone. Είναι πιθανό το άρμα να έχει καεί στο εσωτερικό του και να είναι ασύμφορη η επισκευή του, ακόμη και αν τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να το ρυμουλκήσουν από το πεδίο της μάχης με τον τρόπο που ρυμούλκησαν εκείνο το κατεστραμμένο T-72.

Το γεγονός ότι οι Ουκρανοί διοικητές είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν τα τελευταία τους Strv 122 και Leopard 2A6 στο Κουρσκ δείχνει τη σημασία που δίνουν στην ουκρανική εισβολή στην περιοχή. Η προσπάθεια εισβολής κοστίζει στους Ουκρανούς ευάλωτες πόλεις και αναντικατάστατα οχήματα, ωστόσο δεν είναι προφανές τι ακριβώς κερδίζουν για να δικαιολογεί τόσο μεγάλες απώλειες σε υλικό και ουκρανικά εδάφη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This