Η κυβέρνηση αφήνει στην τύχη τους τους Ρωμιούς του Λιβάνου!

Οι υποσχέσεις του 2021 και η προκλητική εγκατάλειψη ανθρώπων, που δηλώνουν και είναι περήφανοι που είναι Έλληνες

Must Read

Την ώρα που το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στα όσα εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αφού αφήνει στην τύχη τους τους Ρωμαίους του Λιβάνου.

Οι Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου αποτελούν το 8% του πληθυσμού της χώρας και ανήκουν στην ευρύτερη ελληνορωμαϊκή πληθυσμιακή ομάδα των Ρωμιών της Αντιόχειας, που ζουν διάσπαρτοι, μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε Λίβανο, Συρία και Τουρκία. Είναι απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων και αραβόφωνοι σήμερα στη συντριπτική τους πλειονότητα.

Μάλιστα, το 2021 ο Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο της λιβανέζικης κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Ελληνορθόδοξη Ζέινα Ακάρ, είχε δεσμευτεί για απόλυτη υποστήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο, βοήθεια στην ανοικοδόμησή του, στήριξη στην πολιτική του σταθερότητα όπως και ότι η χώρα μας θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των Ελλήνων του Λιβάνου και του Πατριαρχείου Αντιόχειας.

Η παρουσία των Ελλήνων στον Λίβανο και στη βορειοδυτική Συρία αποτελεί προγεφύρωμα φιλίας μεταξύ Δύσης και Ανατολής και είναι τουλάχιστον ντροπιαστικό η κυβέρνηση να εγκαταλείπει απροκάλυπτα τους ανθρώπους που είναι και δηλώνουν Έλληνες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εδώ προδίδει καθημερινά τους ιθαγενείς Έλληνες, που είναι και ψηφοφόροι τους. Στους Ρωμιούς, εκτός της Ελλάδας θα κολλήσουν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This