Έλληνες και Κύπριοι άφησαν πίσω την «κόλαση» στον Λίβανο και έφτασαν στην πατρίδα με C-130

22 Έλληνες και 38 Κύπριοι έφτασαν στο «Ελ. Βενιζέλος» με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Must Read

Άφησαν πίσω τους τις στιγμές τρόμου στον Λίβανο την ώρα που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Έλληνες και Κύπριοι απομακρύνθηκαν από τη Βηρυτό που εξακολουθεί να δέχεται ισραηλινά πλήγματα και προσγειώθηκαν στην πατρίδα τους, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συνολικά 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά έφτασαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».




Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια σήμερα, η επιχείρηση επαναπατρισμού 60 πολιτών της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και μελών των οικογενειών τους με μέριμνα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής προξενικής αρωγής σε Έλληνες που διαβιούν στον Λίβανο»

Τον απεγκλωβισμό τους από τη Βηρυτό, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά από σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, τέθηκαν σε ετοιμότητα 3 αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κύπριων.

Λίβανος: Σχεδόν 2.000 νεκροί στη χώρα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων

Συνολικά 1.974 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 127 παιδιά, και 9.384 τραυματίστηκαν από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο τον περασμένο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Φιράς Αμπιάντ.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This