ΕΛ.ΑΣ.: Νέα αυστηρά μέτρα φύλαξης σε Αθήνα και σύνορα

Διμέτωπος αγώνας απέναντι στο νέο μεταναστευτικό κύμα, καθώς και στον κίνδυνο επιθέσεων σε ισραηλινούς στόχους

Must Read

Να προλάβουν τα χειρότερα τρέχουν και δεν φτάνουν οι ελληνικές Αρχές, καθώς από τη μια βρίσκονται προ των πυλών τα κύματα προσφύγων και από τον Λίβανο, ενώ από την άλλη οι επιθέσεις, όπως αυτές που σημειώθηκαν κοντά στις ισραηλινές πρεσβείες στην Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη, έχουν προκαλέσει ανησυχία.




 

Έτσι, η Έλληνική Αστυνομία έχει εκδώσει επείγουσα διαταγή για αυστηρά μέτρα φύλαξης – ειδικά στην Αθήνα. Μυστικοί αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί, με επίκεντρο την προστασία ισραηλινών στόχων.




 

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό: Οι ελληνικές Αρχές ανησυχούν για ενδεχόμενες αυξημένες ροές προσφύγων από τον Λίβανο, που φιλοξενεί 2.500.000 πρόσφυγες, όπως και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει σημάνει συναγερμός και η ομάδα της ΕΚΑΜ βρίσκεται επί ποδός.




 

Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η προετοιμασία για αύξηση της χωρητικότητας στις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας προσφύγων κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ταυτόχρονα έγινε υπενθύμιση στις αστυνομικές υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα φύλαξης σε σημεία ισραηλινού ενδιαφέροντος, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.




 

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυστηροποιηθεί από την πρώτη στιγμή που άρχισε η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, πριν από περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κάποια έκτακτη εξέλιξη, αλλά τα μέτρα προστασίας έχουν ενταθεί ήδη σε στόχους που συνδέονται με το Ισραήλ, όπως πρεσβείες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρόσωπα και στα σύνορα.

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

 

Η Κωνσταντία Δημογλίδου υπογράμμισε ότι έγινε μια «υπενθύμιση» στις αρμόδιες υπηρεσίες να διατηρούν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη επίθεση σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα. Εξασφαλίζεται, επίσης, η προστασία σε σημεία όπως τα λιμάνια και τα σύνορα, με την κατάσταση να παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

«Κάνουλα» Ερντογάν

Η κατάσταση στον Λίβανο είναι δραματική και προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο προσφυγικό κύμα. «Μονόδρομος» για τους αυριανούς πρόσφυγες του Λιβάνου είναι η συνήθως «ύποπτη και πρόθυμη» Τουρκία, αφού οι κυνηγημένοι αναγκαστικά πρώτα θα κινηθούν προς τη Συρία.




 

Οι τελευταίες ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν ήδη εκτοπίσει 1.000.000 ανθρώπους στον Λίβανο (περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας), σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. Ο Λίβανος φιλοξενεί 1.500.000 Σύρους πρόσφυγες, έχει εύθραυστη πολιτική και οικονομική κατάσταση και μια προσωρινή κυβέρνηση. Όμως, παρά το γεγονός ότι η γειτονική Συρία μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο, που άρχισε το 2011, πολλοί Σύροι και οι ίδιοι οι Λιβανέζοι αναζητούν καταφύγιο εκεί.

Όλος ο πλανήτης έχει στρέψει το βλέμμα του με ανησυχία στη Μέση Ανατολή, αφού το «κλειδί» για το νέο Προσφυγικό αποτελεί ειδικότερα ο Λίβανος. Και αυτό καθώς στον Λίβανο βρίσκονται 12 καταυλισμοί με πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες. Εκτός από τους Σύρους, βρίσκονται και 210.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, γεγονός που τον καθιστά τη χώρα με τον υψηλότερο κατά κεφαλήν πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο.

Μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες με παιδιά και ανήλικοι, δηλαδή ευάλωτα άτομα, που μπορεί να έρθουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This