Ταραχή στο Μαξίμου από τα «αντάρτικα»!

Μετά το «χτύπημα» των «8» ο Γ. Βλάχος επανέρχεται με νέα ερώτηση στον Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια, λέγοντας ότι δεν δόθηκε απάντηση

Must Read

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» επικρατεί στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς τα χτυπήματα των βουλευτών προς τα κεντρικά του Μεγάρου Μαξίμου δεν έχουν τέλος. Οι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τους υπουργούς. Για του λόγου το αληθές, ο Γιώργος Βλάχος εντείνει το πρέσινγκ στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επανερχόμενος στο θέματων «κόκκινων» δανείων, καταθέτοντας νέα επίκαιρη ερώτηση.




 

Ο βουλευτής της Ν.∆., που συνυπέγραψε την πολυσυζητημένη ερώτηση των «11», σημειώνει με νόημα: «Ερωτήματα που θέσαμε δεν έλαβαν απάντηση, αλλά και νέα που δημιουργήθηκαν, αφού ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων των πολιτών». Ο βουλευτής ρωτά εάν «υπάρχει η βούληση από μέρους του υπουργείου σας για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη μεταξύ τραπεζών – funds και δανειοληπτών, κλείνοντας οριστικά ένα κρίσιμο κοινωνικό και οικονομικό θέμα που άνοιξε η κρίση με ευθύνη και των δύο πλευρών».

Σε αυτό το κλίμα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ραντεβού με τους «γαλάζιους» βουλευτές στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με περίπου εξήντα βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης να δίνουν το «παρών». Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Υγείας δήλωσε στις κάμερες: «∆εν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία. Είναι μια ενημέρωση για τις πολιτικές τις παρούσες και τις μελλοντικές του υπουργείου Υγείας». Σημειωτέον πως το ραντεβού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα έρχεται μία ημέρα μετά την παρέμβαση οκτώ βουλευτών, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, ζητώντας τους να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης. Επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ερώτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «χρήσιμη» και «όχι επιθετική» ερώτηση, η οποία γίνεται σε «συναδελφικό» ύφος. «Είναι λογικός ο προβληματισμός των βουλευτών, δεν την απορρίπτω την πρότασή τους, θα το μετρήσω. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε, δεν με ενόχλησε η ερώτηση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Πάντως, λίγο μετά, στο τετ α τετ με τους βουλευτές, δεν έλειψαν τα… τζαρτζαρίσματα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητεί απαντήσεις από την Ειρήνη Αγαπηδάκη για την ένταξη ανειδίκευτων ιατρών στο πρόγραμμα του προσωπικού ιατρού. Πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, με τον Παύλο Μαρινάκη να υποστηρίζει: «Είναι καθήκον των βουλευτών να παρεμβαίνουν, να ρωτάνε, να συνδιαμορφώνουν».

Γιορτή Ν.Δ.: Θολό τοπίο με Καραμανλή και Σαμαρά

Σε επιχείρηση συσπείρωσης μελών, στελεχών και ψηφοφόρων της Ν..∆., σε μια περίοδο που κυριαρχεί η δυσαρέσκεια και στην εκλογική βάση και στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα, θέλει το Μέγαρο Μαξίμου να μετατρέψει την αποψινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, που για λόγους συναισθηματικούς και συμβολικούς γίνεται
έξω από το κτίριο όπου στεγάζονταν για χρόνια τα κομματικά γραφεία στην οδό Ρηγγίλης.




 

Η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.∆. Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει στις 8 το βράδυ, ενώ παραμένει ερωτηματικό αν θα παραστούν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε μαζί τους.




 

Αν τελικά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που έχουν ασκήσει σκληρή κριτική πρόσφατα στην κυβερνητική πολιτική, δεν προσέλθουν, θα σημαίνει ότι συνεχίζουν να κρατάνε αποστάσεις από τον πρωθυπουργό και την πολιτική του. Εξάλλου, οι βουλευτές που το τελευταίο διάστημα καταθέτουν στη Βουλή ερωτήσεις κριτικής στην κυβερνητική πολιτική είναι δικοί τους υποστηρικτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην αποψινή εκδήλωση κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας πως «θα είναι μια ωραία ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και παλιούς αγωνιστές για να γιορτάσουμε αυτή τη, νομίζω, πολύ σημαδιακή και ιστορική επέτειο».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ταΐζετε σανό κι εσείς τον κόσμο.
    Που είναι οι αντάρτες οι γαλάζιοι, οι δήθεν πατριώτες;
    Γιατί δεν κάνουν ομαδικα ερώτηση στον ΠΘ για τα ελληνοτουρκικά και την εκχώρηση που ετοιμάζει το κόμμα τους;

    Το μόνο που τους νοιάζει είναι μην τυχόν και δεν επανεκλεγούν
    Μην έχετε αυταπάτες.
    Δεν γίνεται να είσαι πατριώτης και να συμμετέχεις στην εγκληματική διακομματική συμμορία που κάνει ότι μπορεί για να εξαφανίσει τον ελληνισμό.

  2. Τι έντεκα τι δώδεκα τι εικοσιδύο? Αφού όλοι μαζί ψηφίζετε τα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση, το ίδιο συνυπεύθυνοι είστε κύριοι. Εάν τολμάτε καταψηφιστε κάποιο νομοσχέδιο που στη πορεία το θεωρείτε άδικο και τάχα μετά διαμαρτυρεστε, ειδάλλως καθίστε στο κοτέτσι με τον παχυλό σας μισθό και κακαριστε όπως οι κότες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This