«Οι βόμβες πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων» – Τι λέει ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό για τους βομβαρδισμούς

Must Read

Την κατάσταση που επικρατεί στην Βηρυτό με τους συνεχόμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς περιέγραψε ο πατέρας Ιουστίνος, ο οποίος είναι ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της περιοχής.

«Κάθε βράδυ κάνουμε αγρυπνία, έτσι περνάει όλος ο κόσμος (…) Ο βομβαρδισμός γίνεται συνέχεια και άδικα γιατί χτυπάνε πολλά σπίτια, έχουμε πολλά θύματα, έχουμε πολλούς που έχουν χάσει και τις ψυχές και τα σπίτια τους εντός Βηρυτού (…) Είμαστε πολύ μακριά από τις μάχες που γίνονται στα νότια, αλλά τα αεροσκάφη έρχονται και μας χτυπάνε. Πολύ δυνατά και πολύ άδικα (…) Δεν μας αξίζει (…) Δεν υπάρχει καταφύγιο τώρα που οι βόμβες πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων.

Η Εκκλησία είναι ανοιχτή συνέχεια, αλλά δεν υπάρχει κάτι σαν καταφύγιο (…) Πρέπει να είναι 50.000 – 70.000 γραμμένοι Ορθόδοξοι στην ελληνορθόδοξη κοινότητα εδώ. Έχουμε έντεκα ενορίες (…)», ανέφερε σε εκπομπή της ERT.

O ιερέας ανέφερε ότι επέστρεψε στην Βηρυτό από την Ελλάδα πριν λίγες μέρες «γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή να είμαστε κοντά στο ποίμνιό μας», τόνισε.

«Δεν κάνω τον ήρωα, αλλά ο κόσμος φοβάται – Δεν έχει κανένα μέρος που είναι ασφαλές, γιατί όπου και να πας μπορεί το αεροσκάφος να έρθει και να σε χτυπήσει (…) Δεν έχει μέρος (…) Για τον κόσμο που θέλει να φύγει στο εξωτερικό δεν έχουμε πτήσεις αρκετές. Έχουμε την λιβανέζικη εταιρεία που πετάει μόνο και δεν προλαβαίνει (…) Φεύγουν κυρίως οι ξένοι (…)Ο Λίβανος λέμε ότι είναι ο τόπος των χριστιανών, γιατί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι χριστιανός. Ζούμε ελεύθερα σαν χριστιανοί εδώ (…) Οι Χεζμπολάχ χθες βομβάρδισαν ένα ειδικό νοσοκομείο, το “Αγία Τερέζα”»,  ανέφερε.

Δείτε επίσης:

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις – Σκοτώθηκε και ο διάδοχος του Νασράλα; Νεκροί δύο ακόμα ηγέτες Χαμάς και Χεζμπολάχ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν φτιάχτηκαν να πέφτουν στον γάμο του Καραγκιόζη. Όποιος δεν θέλει να τρώει βόμβες ν’αρχίσει να αντιδρά όταν αυτές φτιάχνονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This