Μαρκ Ρούτε (γ.γ ΝΑΤΟ): Το πρώτο του ταξίδι στην Ουκρανία και η απόλυτη προσήλωσή του στο καθεστώς Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι τραβάει την Δύση στο χείλος του γκρεμού

Must Read

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε την Πέμπτη στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «η ασφάλειά σας έχει σημασία για τη δική μας», κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Κίεβο από τότε που έγινε γενικός γραμματέας της συμμαχίας.

Ο Ρούτε επανέλαβε επίσης τη δέσμευση του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία θα γίνει μια μέρα μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει επειγόντως οι δυτικοί σύμμαχοι να παράσχουν το είδος της ενεργού στρατιωτικής υποστήριξης που ορισμένοι από αυτούς έχουν παράσχει στο Ισραήλ στη μάχη του με το Ιράν. «Η ασφάλειά σας έχει σημασία για τη δική μας και ο αγώνας σας για την ελευθερία αντανακλά τις βασικές αρχές και αξίες μας», δήλωσε ο Ρούτε σε κοινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ αποδεικνύει τη σταθερή υποστήριξη της συμμαχίας προς το Κίεβο. «Η Ουκρανία είναι πιο κοντά στο ΝΑΤΟ από ποτέ και θα συνεχίσει αυτή την πορεία μέχρι να εξασφαλίσει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ρούτε, πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο οποίος ανέλαβε τη νέα του θέση μόλις την Τρίτη.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να δει τους συμμάχους του Κιέβου να καταρρίπτουν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η Ρωσία στις επιθέσεις της στην Ουκρανία, όπως έκαναν ορισμένοι από τους συμμάχους του Ισραήλ όταν η Τεχεράνη επιτέθηκε στο Ισραήλ με πυραύλους αυτή την εβδομάδα. Ο Ουκρανός πρόεδρις ανανέωσε επίσης την έκκλησή του προς τους δυτικούς συμμάχους να επιτρέψουν στην Ουκρανία να διεξάγει βαθιά πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας με όπλα που προμηθεύονται από αυτούς, λέγοντας ότι «καθυστερούν» την απόφασή τους.

Ο Ζελένσκι επιθυμεί να πάρει το ΝΑΤΟ στον λαιμό του στην απελπισμένη προσπάθεια διάσωσης της πολιτικής του καριέρας και του καθεστώτος του και η ηγεσία της συμμαχίας, για τους λόγους της έχει επιλέξει μια αυτοκτονική πολιτική στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This