Ομιλεί η Ν.Δ. ελληνικά;

Street party, save youth, panic button, e- farming, agro-innovation κ.λπ... Oλίγος γλωσσικός εθνικισμός δεν βλάπτει

Must Read

Δεν υπάρχει τίποτε πιο δυσάρεστο για τη δική μας αντίληψη των πραγμάτων αλλά και για την ιστορία αυτής της εφημερίδας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική γλώσσα, από το να διαβάζουμε ότι η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Τσάτσου, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Γεωργίου Ράλλη μάς καλεί σήμερα σε… street party στην οδό Ρηγίλλης. Το κακό με την αντικατάσταση των ελληνικών λέξεων από αγγλικές, που στο τέλος της ημέρας ισοδυναμεί με ασυγχώρητη δουλεία, έχει πλέον παραγίνει. Και η ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο το 1976 καθιέρωσε επί υπουργίας Γεωργίου Ράλλη τη δημοτική γλώσσα, είναι μεγίστη. Η Ν.∆. δεν ομιλεί πλέον ελληνικά, αλλά τη γλώσσα του διαδικτύου. Αντί να καθοδηγεί, καθοδηγείται. Προχθές ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το save youth κατά της σχολικής βίας. Τις προάλλες το panic button για την ενδοοικογενειακή βία. Πέρυσι τα voucers κοινωνικού τουρισμού για τη Χίο και την Εύβοια. Τρελαίνεται να γίνεται viral.

Υπογραφές στα αγγλικά

Τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή με ηλεκτρονική υπογραφή υπουργών μέσω εφαρμογής του κινητού που καλείται application (η διά περιφοράς υπογραφή με κλητήρες καταργήθηκε) φέρουν τα ονόματα των μελών του υπουργικού συμβουλίου στα αγγλικά. Έτσι κατατίθενται στη Βουλή: Floridis, Skertsos, Themistokleous, Gerapetritis, Mendoni κ.λπ. Χθες επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε δύο προγράμματα για τους αγρότες: το e-farming και το agro-innovation! Σταδιακά μιλάμε σπαστά ελληνικά, η μητρική γλώσσα αλλοιώνεται. Eιδικώς οι νέοι, μέσω της τραπ. Και, το χειρότερο, όπου και να κοιτάξουμε γύρω μας η ελληνική γλώσσα υποχωρεί. Κοιτώντας καθημερινώς από το αυτοκίνητο τις επιγραφές των καταστημάτων επί της λεωφόρου Κηφισίας διαπιστώνουμε ότι οι 9,5 στις 10 είναι αγγλικές -«θερίζει» το κιτς-, ενώ υπάρχουν ωραιότατες ελληνικές λέξεις για να περιγράψουν το είδος της εμπορικής δραστηριότητας που ασκούν. Είμαστε βέβαιοι: Αν καθίσουμε και στύψουμε το μυαλό μας θα ανακαλύψουμε υπέροχες λέξεις που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την πλημμυρίδα που υφιστάμεθα καθημερινώς.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι εδώ μαζί με άλλους Έλληνες διακεκριμένους γλωσσολόγους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να ομιλεί ελληνικά και να μην ομοιάζει η γλώσσα της με καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπου μοιραία η ορολογία είναι ξενόγλωσση. Ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης μεταφράζοντας τη λέξη «ίντερνετ» σε «διαδίκτυο», η οποία επεβλήθη στην καθημερινότητα, μας απέδειξε ότι μπορούμε. Φαντασία να έχουμε. Γιατί το πλεονέκτημα μιας γλώσσας σαν την ελληνική είναι ότι είναι συναισθηματική και πλάθεται. Οι Άγγλοι έχουν μόνο μία λέξη για τον Θεό (God), ενώ εμείς ένα σωρό: Πανάγαθος, Μεγαλοδύναμος, Ύψιστος κ.λπ.

Η αίσθηση της διαρκούς χρήσης ξενόγλωσσων όρων από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον ίδιο (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, χειρίζεται την ελληνική κατά τρόπο άψογο στις συνεντεύξεις του και στο Κοινοβούλιο) επιβαρύνεται και από το ∆ημογραφικό. Τη μείωση του πληθυσμού. Μικραίνουμε, λιγοστεύουμε, συρρικνωνόμαστε και δεν μιλάμε και ελληνικά από πάνω. Πώς σας φαίνεται; Η τέλεια μέθοδος εξαφάνισης της φυλής. Κάτι τελευταίο: Αρέσει στον πρωθυπουργό να ομιλεί την αγγλική στα διεθνή fora, ενώ συνάδελφοί του ομιλούν την εθνική τους γλώσσα. ∆ιερωτώμεθα γιατί. ∆εν του αμφισβήτησε κανείς ότι μιλά άριστα με προφορά τη γλώσσα αυτή. Αλλά στον κόσμο που ζούμε και λίγος γλωσσικός εθνικισμός δεν βλάπτει. Ο ίδιος, άλλωστε, ένιωσε την ανάγκη να υπενθυμίσει με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι οι λέξεις «∆ημοκρατία», «∆ιάλογος», «Ιδεολογία» είναι ελληνικές. Με τέτοια προίκα αλληθωρίζουμε προς την Εσπερία; Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. να τα κάνουν όλα αυτοί , πριν προλάβει να ανέβει η Άννα , ο Stefanos ή ο Γερουλάνος , για να τα βρούν όλα έτοιμα.

  2. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Όλα προσχεδιασμένα και γνωστά. Οι εντολές έρχονται έξωθεν και εφαρμόζονται κατά γράμμα. Στα πάντα και για τα πάντα. Ο τύπος με το παπιγιόν στον ΟΗΕ, πήγε έδωσε αναφορά, πήρε το βραβείο του, γύρισε και συνεχίζει. Και οι υπήκοοι κοιμούνται όρθιοι.

  3. Ξενοδουλος και υπηρέτης ξένων συμφερόντων ο μιζοτακης και η μαφία του. Έχουν αποθρασυνθει διότι τους το επιτρέπει ο λαός και δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα

  4. Γιατί εκπλήσσεστε; Μήπως έχει καμιά εθνική συνείδηση; Αυτός ξεπέρασε ακόμα και τους λεγόμενους αριστερούς, όχι ότι διαφέρουν και σε πολλά, εκ του αποτελέσματος δηλαδή. Όραμα του είναι η αλλοίωση του πληθυσμού, κατάργηση της Ορθοδοξίας, άθεος γαρ, επιπλέον ποιος ξέρει τι αλητείες έχει κάνει πίσω από την πλάτη μας με την Τουρκιά. Οπότε η γλώσσα είναι και αυτή στο σχέδιο.
    Δυστυχώς δεν έχουν ούτε ιερά ούτε όσια όλοι τους. Νουδουπασοκοσυριζαίοι και οι παρατρεχάμενοι κατάντησαν τη χώρα σκουπίδι αλλά μην ξεχνάμε ότι το έκαναν με την ανοχή μας. Πολλοί οι εχθροί εντός και πολλοί οι πρόθυμοι να κάνουν ότι τους πουν πάντα με το αζημίωτο. Τι αίσχος για το Έθνος μας, οι νεκροί μας στους αιώνες θα σηκωθούν κάποια στιγμή από τους τάφους και αυτοί θα τους πάρουν στο κυνήγι, αυτούς και εμάς μαζί που πετάμε αετό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερουλάνος: «Έχουμε σίγουρα τη δυναμική – Φέρνω σχέδιο, εμπειρία, ενότητα»

«Έχουμε σίγουρα τη δυναμική» ανέφερε σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη...

More Articles Like This