Στη φυλακή 16χρονος που έκλεβε από 8 ετών και έχει συλληφθεί 38 (!) φορές

Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, γλίτωνε κάθε φορά που πήγαινε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Must Read

Την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα παιδικής παραβατικότητας, ένας 16χρονος έχει σπάσει… ρεκόρ συλλήψεων εδώ και οκτώ χρόνια, από την ηλικία των 8 ετών, όταν ξεκίνησε τις κλοπές και τις ληστείες. Πρόκειται για τον Αρμάντο, ο οποίος έχει συλληφθεί 38 φορές για κλοπές και μικρές ληστείες στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, γλίτωνε κάθε φορά που πήγαινε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με αναμορφωτικά μέτρα που του επιβάλλονταν. Όμως, αυτά τα μέτρα κάθε άλλο παρά τον σωφρόνισαν… Αποκορύφωμα ήταν η συμμετοχή του 16χρονου σε ληστεία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό. Ο Αρμάντο μαζί με ακόμα έξι άτομα λήστεψαν δύο 19χρονους, την ώρα που επέστρεφαν από τη νυχτερινή τους διασκέδαση. Τους άρπαξαν από τον λαιμό δύο αλυσίδες, αξίας 5.000 και 2.000 ευρώ. Ένα από τα θύματα περιέγραψε στους αστυνομικούς την επίθεση που δέχτηκε: «Ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά μου δυο άτομα και ο ένας μου ζήτησε τσιγάρα. Ο άλλος με έπιασε από το χέρι και προσπάθησε να μου πάρει τα πράγματα που είχα στην τσέπη μου. Το άλλο άτομο μου έκανε κεφαλοκλείδωμα και μου πήρε την αλυσίδα με τον χρυσό σταυρό. Τράπηκαν σε φυγή και μαζί με τον φίλο μου τους κυνηγήσαμε για λίγο, αλλά δεν καταφέραμε να τους πιάσουμε».

Ειδοποίησαν την Αστυνομία

Τα θύματα της ληστείας ειδοποίησαν την Αστυνομία και ύστερα από αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν την ομάδα των νεαρών. Μόλις τους είδαν εξαφανίστηκαν όλοι, εκτός από τον Αρμάντο, που δεν πρόλαβε να διαφύγει. Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου τον αναγνώρισαν οι παθόντες. Ο 16χρονος σεσημασμένος παραβατικός ανήλικος οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Οι συνήγοροί του ήλπιζαν σε ευνοϊκή μεταχείρισή του, καθώς δεν βρέθηκαν πάνω του τα κλοπιμαία, αν και επιβαρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από τα θύματα της ληστείας. Η συνήγορός του Θεανώ Νάκου αμφισβητεί την παρουσία του, επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή του εντολέα μου ουδόλως προκύπτει στη συγκεκριμένη δικογραφία, καθώς δεν υπήρχε καν η φυσική παρουσία του στον τόπο του εγκλήματος». Εξάλλου, ο δεύτερος συνήγορός του Παναγιώτης Μαριόλης προσπάθησε να πείσει για την ποινική του μεταχείριση λόγω του… προβληματικού παρελθόντος του. «Το παρελθόν δεν μπορεί να είναι ο μόνος και ο κύριος γνώμονας για την ποινική μεταχείριση του εντολέως μου» δήλωσε στο zougla.gr

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός δεν έπεισε και, μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του, παίρνοντας ακόμα μια φορά τον δρόμο για τη φυλακή.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οργανωμένος ο Αρμάντο! Με δύο δικηγόρους! Και τζιμάνια!

    Όσο διαρκεί η ατιμωρησία, θα ανθίζουν μπουμπούκια αυτού του είδους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This