Πένθος στην οικογένεια του Μίλτου Τεντόγλου: Πέθανε ο συνονόματος παππούς του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Ο Μίλτος Τεντόγλου ο πρεσβύτερος πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο

Must Read

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου η είδηση του θανάτου του συνονόματου και αγαπημένου παππού του Έλληνα αθλητή. Μίλτος Τεντόγλου ο πρεσβύτερος παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του, ταξίδευε στην Ευρώπη και όχι μόνο, για να καμαρώνει τον εγγονό του να ανεβαίνει στο βάθρο.

Μάλιστα, ήταν ο παππούς, για τον οποίο ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του μήκους είχε παρακάμψει τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ και είχε σπεύσει να τον χαιρετήσει πρώτο, γνωρίζοντας ότι ήταν βαριά ασθενής. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω καρκίνο και παλεύω με αυτό που έχω. Ήρθε και με βρήκε αυτό και θα το νικήσω», δήλωνε ο μαχητής παππούς του.

«Πήρα χάπια για τον πόνο, για να μπορέσω να δω τον αγώνα και να τον χαρώ με όλη μου την καρδιά. Έγινε παρεξήγηση με τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, ο Μίλτος δεν είναι τέτοιο παιδί, δεν θα το έκανε ποτέ να τον παραμερίσει. Ήθελε να χαιρετήσει πρώτα εμένα γιατί ήξερε τι περνάω».

Ποντιακής καταγωγής, σε νεαρή ηλικία είχε μεταναστεύσει στην Γερμανία, όπου δούλεψε για πολλά χρόνια, πρώτα ως εργάτης σε εργοστάσιο που έφτιαχνε κουμπιά, μετά στο εργοστάσιο της Opel, σε μία μεγάλη χημική βιομηχανία και τελικά απέκτησε ιδιόκτητο εστιατόριο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ο πρεσβύτερος πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, ωστόσο προσπαθούσε να βρίσκεται κοντά στον εγγονό του και να πανηγυρίζουν μαζί τις παγκόσμιες επιτυχίες του. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, «θέλω να ζήσω, να πάρω κι άλλες χαρές από τον Μίλτο!».

Όταν είχε ερωτηθεί από πού πήρε ο Έλληνας πρωταθλητής το ταλέντο του στον αθλητισμό, απάντησε ότι ο ίδιος ήταν πολύ αλτικός. «Παρότι ήμουν κοντός, πήδαγα και ακουμπούσε το δεξί μου πόδι το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος!», είχε πει.

Όσο για την πολύτιμη συμβουλή του παππού προς τον εγγονό, είχε αναφέρει ότι «από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει για να τον δω –και είχα πάει στην Κολομβία, που ήταν μακριά–, του είχα πει “να πετάς μακριά, αλλά να είσαι με τα δύο πόδια στη γη”. Κι αυτό κάνει! Δεν ξέρω αν μέτρησε την συμβουλή μου, αλλά έχει μείνει ταπεινός» είχε πει με περηφάνια.

Ο παππούς Μίλτος άφησε την τελευταία του πνοή στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πλέον ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναπατρισμού της σορού. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου στον τόπο καταγωγής του, την Πηγαδίτσα Γρεβενών.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This