Στη φάκα μεγάλη σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ∆ίωξης Ηρακλείου συνελήφθησαν 11 άτομα που είχαν συστήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στην Κρήτη

Must Read

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά συνολικά 11 άτομα κατάφεραν να πιάσουν στα δίχτυα τους οι άνδρες του Τμήματος ∆ίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, όταν ολοκλήρωσαν την μεγάλη επιχείρηση που είχαν στήσει για τη εξάρθρωση μιας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και δη κοκαΐνης, στην Κρήτη. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη 11 δραστών, οι οποίοι φέρεται ότι ήταν μέλη ομάδας που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση της νομοθεσίας περί όπλων.

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος ∆ίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσαράς, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 480,6 γραμμάρια κοκαΐνη, πέντε ζυγαριές ακριβείας, δύο πιστόλια, δύο γεμιστήρες, 129 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 12.215 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, μία σιδερογροθιά, 14 κινητά τηλέφωνα και πολυάριθμές συσκευασίες αποθήκευσης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 10 οχήματα και 4 δίκυκλες μοτοσικλέτες ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα ∆ίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος, αφού τους άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις, τους παρέπεμψε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για όλα όσα τους καταλογίζονται.

Χειροπέδες και στη Λάρισα

Στο μεταξύ, χειροπέδες και σε έναν Έλληνα, για τον οποίο είχαν συγκεντρώσει στοιχεία που τον ενέπλεκαν στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στη Λάρισα, πέρασαν οι αστυνομικοί της ∆ίωξης Ναρκωτικών, που τον ακινητοποίησαν, προχθές το μεσημέρι, και βρήκαν στην κατοχή του μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 0,9 γραμμαρίου.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έκαναν στον χώρο εργασίας του και στην κατοικία του, ανακάλυψαν κρυμμένα μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης άλλες πέντε συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 24,4 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης και μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6,7 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατέσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, έναν φορητό ασύρματο πομποδέκτη με βάση φόρτισης, μέσω του οποίου ο διακινητής παρακολουθούσε τις συχνότητες της Αστυνομίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και 205 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This