Ιωάννινα: Ουκρανή και φίλος της έστηναν τηλεφωνικές απάτες – Άρπαξαν 73.300 ευρώ από ηλικιωμένους

Oι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε 3 ακόμα περιπτώσεις απάτης, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού

Must Read

Μάστιγα έχουν γίνει οι τηλεφωνικές απάτες καθημερινά και με τελευταία αυτή στα Ιωάννινα όπου συνελήφθη μια Ουκρανή και ο Έλληνας φίλος της, με το γνωστό πρόσχημα του τραυματισμένου συγγενούς σε «τροχαίο ατύχημα». Η Ασφάλεια Ιωαννίνων βρήκε τα ίχνη των δραστών στη Λάρισα όπου τους συνέλαβε.

Οι δύο συλληφθέντες που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, φέρεται να είχαν τον ρόλο του «εισπράκτορα», έχουν αποσπάσει το ποσό των 73.300 ευρώ σε τρεις μόνο περιπτώσεις και κατηγορούνται για τα αδικήματα της «συμμορίας» και «απάτης από κοινού», ενώ επιπλέον ο άνδρας και για παραβάσεις περί όπλων,  σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το μεσημέρι της 1η Οκτώβρη η γυναίκα από την Ουκρανία μετέβη με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο φίλος της, σε περιοχή των Ιωαννίνων και παρέλαβε από ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και τιμαλφή. Νωρίτερα, άγνωστος συνεργός τους είχε τηλεφωνήσει στην ηλικιωμένη παριστάνοντας τον νοσοκομειακό ιατρό και ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, για δήθεν χειρουργική επέμβαση, στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Ύστερα από μεθοδικές ενέργειες, οι αστυνομικοί κατάφεραν προχθές το βράδυ να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν.

Από την προανάκριση διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν ως μέλη συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι ίδιοι ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των χρημάτων από τους εξαπατημένους πολίτες.

Επιπλέον προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται σε 3 ακόμα περιπτώσεις απάτης, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, στη Σύρο, με λεία 50 χιλιάδες ευρώ, στην Κεφαλονιά με 16 χιλιάδες ευρώ και στη Φλώρινα με 7.300 ευρώ, ποσά τα οποία απέσπασαν από ηλικιωμένες γυναίκες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του συλληφθέντα, ως μέσο διευκόλυνσης των πράξεών τους, ένας σουγιάς που κατείχε και 400 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους και τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμα: «Τσάκωσαν» 50χρονο μέλος σπείρας που έκανε τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους – Τα υπέρογκα ποσά που ζητούσαν

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This