«Η Θράκη είναι αναγκαία για τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το μήνυμα Δένδια από την Ξάνθη

«Θα την δούμε στο σύντομο και όχι στο απώτερο μέλλον, να παίζει έναν κομβικότατο ρόλο»

Must Read

Στην Ξάνθη βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 105 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.

Στις δηλώσεις του υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της Θράκης, στέλνοντας μηνύματα σε φίλους και εχθρούς.

Όπως είπε: «Πάντα οι επέτειοι έχουν νόημα όχι μόνο επειδή θυμόμαστε το παρελθόν και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους μας, που διασφάλισαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αλλά έχουν νόημα γιατί δημιουργούν πρότυπα τα οποία πρέπει να ακολουθούμε για να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας στο παρόν και στο μέλλον. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει φανερό σε όλους, και εκτός Ελλάδος, το πόσο στρατηγική είναι η σημασία της Θράκης. Αποτελεί ένα κομβικό σημείο μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σαφέστατο διάδρομο επικοινωνίας. Μια περιοχή αναγκαία για τα συμφέροντα όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και, θα μου επιτρέψετε να πω ευρύτερα, και του δυτικού κόσμου».

Έκανε και ειδική μνεία στη μουσουλμανική μειονότητα αναφέροντας ότι «αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικότητας της Θράκης. Έτσι τους βλέπουμε, έτσι τους αντιμετωπίζουμε. Είμαι βέβαιος ότι η Θράκη θα ακμάσει ακόμη περισσότερο και θα την δούμε στο σύντομο και όχι στο απώτερο μέλλον, να παίζει έναν κομβικότατο ρόλο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αμα αρχισαμε τα ” η Θρακη ειναι απαραιτητη για την Ευρωπη” λες και προκειται για την Τοσκανη η την Φλανδρα , μπας και μας βοηθησει κανεις , χαιρετα μου τον πλατανο. Γιατι η Χιος , η Μυτιληνη , η Ροδος δεν ειναι απαραιτητες ? Ενα σκασμος φπα μπαινει στα ταμεια της ΕΕ απο αυτα τα μερη. Αλλα να μωρε , να που καποιοι ευρωπαικοι κολοσσοι , εχουν επενδυσει στην Τουρκια πολλα δισ. και δεν θελουν να τα ρισκαρουν. Αν δεν το καταλαβαινετε αυτο , τραβατε να παραπονεθειτε σε αυτους ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ) που σας παραμυθιαζαν τοσα χρονια οτι η ΕΕ ειναι των λαων και οχι των πολυεθνικων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This