Παύλος Γερουλάνος: «Είμαι επιλογή νίκης»

Η μάχη για να ηττηθεί η Νέα Δημοκρατία, και το χέρι συνεργασίας την επόμενη μέρα σε όλους τους συνυποψηφίους του

Must Read

«Να κάνουν επιλογή νίκης γιατί η υποψηφιότητά μου είναι η μοναδική που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον β΄ γύρο» λέει ο Παύλος Γερουλάνος, προτρέποντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν στην κάλπη «Παύλο δαγκωτό»!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός δηλώνει ξεκάθαρα, μιλώντας σήμερα στην «Espresso», ότι θα είναι απολύτως ενωτικός, εάν κερδίσει τις εκλογές, διότι, όπως υποστηρίζει, δεν πιστεύει «στα κόμματα που ένας πρόεδρος έρχεται με τους δικούς του και βάζει το άλλο μισό κόμμα στον πάγο. Είναι συνταγή αποτυχίας».

Πιστεύει δε ακράδαντα ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής οπωσδήποτε: «Αν δεν είναι ο πρόεδρος βουλευτής, θα είναι δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και δεν είναι καιρός για δώρα» υποστηρίζει ο Παύλος Γερουλάνος, που κατεβαίνει στις αυριανές εκλογές με σοβαρότητα, ψυχραιμία, εμπειρία και προτάσεις υλοποιήσιμες. Θεωρεί ότι ο τίτλος «πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για όποιον τον φέρει, και σίγουρα για τον ίδιο.

Ο Παύλος Γερουλάνος στην κάλπη θα πάει «αγκαζέ» με την αγαπημένη του σύζυγο και τις δυο κόρες του, «το στήριγμά μου, το καταφύγιό μου», όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος την οικογένειά του. «Ξέρω ότι μπορώ να απευθυνθώ σε αυτές για οτιδήποτε και θα με βοηθήσουν να βρω τη λύση. Είμαι περήφανος για όλες τους. Μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες» είναι τα λόγια του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους τρεις πυλώνες της ζωής του, τη Λάρα, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.

Ολοκληρώνεται για εσάς άλλη μια μεγάλη προεκλογική μάχη. Πώς νιώθετε λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες;

Γεμάτος Ελλάδα, ελπίδα, ΠΑΣΟΚ και αγάπη από τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της χώρας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αλλά και ευθύνη γι’ αυτά που πρέπει να κάνω και να κάνουμε. Δημογραφικό, ερήμωση της περιφέρειας, ακρίβεια, ιδιωτικό χρέος, εισόδημα που δεν φτάνει, εχθρικό κράτος, παιδεία και υγεία που δεν πάνε καθόλου καλά. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Αν ο λαός μάς εμπιστευτεί ξανά το τιμόνι της χώρας, δεν θα έρθουμε να διαχειριστούμε το σύστημα, θα έρθουμε να το ανατρέψουμε.

Τι μήνυμα στέλνετε στους ψηφοφόρους προ των εκλογών; Γιατί να διαλέξουν εσάς;

Να κάνουν επιλογή νίκης. Η υποψηφιότητά μου είναι η μοναδική που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον β΄ γύρο κι έτσι την ελπίδα νίκης για το Κίνημα στις επόμενες εκλογές. Ολοι ξέρουμε τι λείπει από το ΠΑΣΟΚ και ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας: να καταρτίσει ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο για τη χώρα, να προωθήσει την ενότητα χωρίς αποκλεισμούς και να είναι έτοιμη να παλέψει κατά της Ν.Δ., και στην κοινωνία και στη Βουλή. Εκεί που συγκρίνονται οι αρχηγοί και κρίνονται οι ηγέτες. Εκεί που η απουσία δεν είναι επιλογή. Αυτή την ηγεσία εγγυώμαι.

Εάν είστε πρώτος, θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με όλους τους συνυποψηφίους σας δίχως δεύτερες σκέψεις;

Εννοείται. Σε όλη μου την πολιτική ζωή στο ΠΑΣΟΚ έχω υπηρετήσει την ενότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν πιστεύω στα κόμματα όπου ένας πρόεδρος έρχεται με τους δικούς του και βάζει το άλλο μισό κόμμα στον πάγο. Είναι συνταγή αποτυχίας. Πρέπει από τη λογική του κόμματος, των παρεών και των κολλητών να πάμε στη λογική του κόμματος των πολιτών και όλων των στελεχών. Στην επιχείρησή μου, στον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο, πάντα δημιούργησα ομάδες που λειτουργούσαν για έναν κοινό στόχο, αξιοποιώντας κάθε στέλεχος που είχε διάθεση να προσφέρει. Φυσικά και η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει όλους τους συνυποψηφίους μου. Ολοι έχουν κάτι διαφορετικό να δώσουν. Στη μάχη απέναντι στη Ν.Δ. δεν περισσεύει κανείς.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των συνυποψήφιων σας Ανδρουλάκη, Δούκα, Διαμαντοπούλου κ.λπ. ήταν σε κάποιες στιγμές αυτό που λέμε «κάτω από τη μέση». Αυτοί όλοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν μαζί την επόμενη ημέρα ή μπορεί να υπάρξει και διάσπαση;

Δεν φοβάμαι καμία διάσπαση. Η δημοκρατία ενώνει και όλοι και όλες θα σεβαστούμε το αποτέλεσμά της. Παρά τις διαφορές μας, η διαδικασία έδειξε ότι είμαστε ένα κόμμα συντεταγμένο, με αποκορύφωμα τη θετική εικόνα για το ΠΑΣΟΚ από το debate, μία ενίσχυση της αξιοπιστίας μας ως σοβαρού κόμματος, που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά όλοι θα παλέψουμε για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Προσωπικά, το υπογράφω αυτό, γιατί αυτό έκανα πάντα.

Εσείς πιο κοντά με ποιον συνυποψήφιό σας είστε;

Από τη στιγμή που είμαστε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, προφανώς και αισθάνομαι με όλους κοντά. Το ζήτημα είναι να υπηρετούμε όλοι και όλες ένα ξεκάθαρο πολιτικό, προγραμματικό και οργανωτικό σχέδιο, και αυτό θα κάνω αν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

Το ΠΑΣΟΚ «ανασταίνεται» από την εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ ή έχει αληθινό κοινό που πιστεύει σε αυτό;

Το ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν ο κύριος εκφραστής του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα. Εχουμε βαθιές βάσεις στην ελληνική κοινωνία. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, από τα Μνημόνια μέχρι σήμερα, όμως πλέον οι πολίτες μάς ακούν. Χρέος μας είναι να μιλήσουμε για τα δικά τους προβλήματα και να προσελκύσουμε ξανά όλους όσοι έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

Πάντως η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη τύχη για εσάς στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν πιστεύω ότι είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι στους οποίους οφείλουμε να μιλήσουμε είναι αυτοί που απέχουν. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν φύγει από τις κάλπες 3,5 εκατομμύρια Ελληνίδες και Ελληνες. Ανθρωποι πολιτικά ενεργοί, που έχουν απογοητευτεί από το πολιτικό σύστημα. Αυτούς πρέπει να εμπνεύσουμε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τι αλλαγή μπορεί να υπάρξει και ποια έξοδος από τη φθορά με τον ίδιο αρχηγό;

Προσωπικά, απευθύνομαι στη μεγάλη πλειονότητα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, που πιστεύουν ότι το Κίνημα χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας προκειμένου να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές. Η δική μου υποψηφιότητα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εγγυάται την αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο. Γι’ αυτό τους καλώ στις 6 και 13 Οκτωβρίου να κάνουν επιλογή νίκης για το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι και βουλευτής. Η Αννα Διαμαντοπούλου, όμως, δεν είναι. Παρουσίασα μία πραγματικότητα την οποία όλοι γνωρίζουν και δεν δικαιούμαστε να αγνοούμε. Δεν μας βοήθησε, μετά το 2021, η απουσία του προέδρου από τη Βουλή. Μας ανέκοψε τη δυναμική. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλω να ξαναζήσω αυτήν την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρίσκεται μπροστά σε όλες τις μάχες που έχει. Στην κοινωνία και τη Βουλή. Διότι εκεί συγκρίνονται οι αρχηγοί και κρίνονται οι ηγέτες. Η απουσία από τη Βουλή δεν είναι επιλογή, αν θέλουμε να νικήσουμε τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Το δοκιμάσαμε, απέτυχε. Αν δεν είναι ο πρόεδρος βουλευτής, θα είναι δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και δεν είναι καιρός για δώρα.

Τι σας δίνει δύναμη ώστε να έχετε έλεγχο θυμικού και ψυχραιμία στις πολιτικές αντιπαραθέσεις;

Η αγάπη του κόσμου και η πίστη μου στις δυνατότητες της Ελληνίδας και του Ελληνα. Πιστεύω στο σχέδιό μου, που μιλά για μεταφορά εξουσιών από το Μέγαρο Μαξίμου στις τοπικές κοινωνίες, για να μπορούν να συνθέτουν δικά τους προγράμματα ανάπτυξης. Ετσι, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, που θα πολλαπλασιάζεται μέσα σε αυτές. Αυτό το όραμα μου δίνει δύναμη να συνεχίζω τον αγώνα μου.

Πώς είστε σε ανθρώπινο επίπεδο μετά τη μεγάλης διάρκειας προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη χώρα; Σας κούρασε κάτι, σωματικά ή ψυχικά;

Οποια κούραση κι αν υπάρχει, σου τη σβήνει η αγάπη του κόσμου. Το πάθος των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας να βρουν ξανά την ελπίδα για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Δεν δικαιούμαστε να τους απογοητεύσουμε.

Πώς βοήθησαν οι γυναίκες της ζωής σας; Τι σας λένε;

Είναι το στήριγμά μου, το καταφύγιό μου. Ξέρω ότι μπορώ να απευθυνθώ σε αυτές για οτιδήποτε και θα με βοηθήσουν να βρω τη λύση. Είμαι περήφανος για όλες τους, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες.

Ο τίτλος «πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» τι βαρύτητα έχει και τι σηματοδοτεί για σας;

Η μεγαλύτερη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Εφόσον τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, θα δώσω όλο μου το είναι για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους. Γιατί, ξέρετε, η αποστολή του Κινήματός μας δεν εξαντλείται στο να κερδίζει εκλογές. Ο λόγος ύπαρξής μας είναι να υπηρετούμε τον λαό και την πατρίδα. Να κάνουμε τα πάντα για να μπορέσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνας να σταθούν στα πόδια τους. Να δει κάθε ελληνική οικογένεια ότι με το εισόδημα που έχει όχι μόνο βγαίνει ο μήνας, αλλά μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον. Να αρχίσει ξανά να γεμίζει η ελληνική περιφέρεια με παιδιά. Και να αρχίσουν τα παιδιά μας να έρχονται από το εξωτερικό, διότι στην Ελλάδα θα βρίσκουν την πατρίδα που τους αγαπάει και τους σέβεται. Αυτό είναι το όραμα.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γερουλάνο, είσαι επιλογή των Παπανδρέου και των νεοταξιτών Δημοκρατικών στις ΗΠΑ να συνεχίσεις το καταστροφικό έργο τους στην Ελλάδα με την ισοπέδωση των πάντων της woke ατζέντας και άλλων σκοτεινών ανθελληνικών σεναρίων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This