Οι «ανεξήγητες» πυρκαγιές σε εκκλησίες και ο Μακρόν

Must Read

Σχεδόν με το που ήρθε στην εξουσία o Eμανουέλ Μακρόν, κάηκε η Παναγία των Παρισίων από ανεξήγητη αιτία. Πολλοί ειδικοί επί εκκλησιαστικών θεμάτων, είπαν πως αυτό που έγινε είχε πολύ λίγες πιθανότητες να συμβεί καθώς οι αιωνόβιοι κορμοί οι οποίοι είχαν χρησιμοποιηθεί για να χτιστεί η οροφή της διάσημης εκκλησίας, αποδεδειγμένα επιστημονικά δεν ήταν εύκολα εύφλεκτοι και μόνο με ανθρώπινη επίμονη παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει αυτό.

https://legrandcontinent.eu/fr/2020/04/14/notre-dame-raffaele-ventura/

Έκτοτε εκδηλώνονται ανεξήγητες πυρκαγιές σε εκκλησίες – ιστορικά μνημεία σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια. Μόνο τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, συγκεκριμένα στην περιοχή του Πουατιέ τουλάχιστον 4 εκκλησίες έχουν καταστραφεί με μια τελευταία προχθές, που έγινε παρανάλωμα του πυρός. Πρόκειται για την ιστορική εκκλησία Saint Hilare, η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο ιστορικής κληρονομιάς απο την Unesco.

Το ίδιο φαινόμενο με τις πυρκαγιές στις εκκλησίες, παρατηρείται και στον Καναδά, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν πυρποληθεί περισσότερες από εκατό εκκλησίες, με πιο πρόσφατη την πυρκαγιά στον εμβληματικό ναό Notre-Dame-des-Sept-Allegresses, στο Κεμπεκ χθές. Κι αυτός ο ναος είχε ανακηρυχθεί μνημείο ιστορικής κληρονομιάς απο την Unesco. Λεπτομέρεια η σύμπτωση, η πυρκαγιά στον ιστορικό ναό εκδηλώθηκε λίγες ημέρες αφότου ο Εμμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε τον Τζαστίν Τριντό.

Μια άλλη σύμπτωση: oι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Παναγία. Την ίδια ώρα σχεδόν καμία πυρκαγιά, καταστροφή ή βανδαλισμός δεν έχει εκδηλωθεί σε τζαμιά ή συναγωγές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εκκλησίες που καταστρέφονται μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, μπαρ, Airbnb κτλ.

https://www.tendanceouest.com/actualite-417706-rouen-l-eglise-brasserie-saint-nicaise-rouvre-ses-portes-pour-les-beaux-jours

Στην Παναγία των Παρισίων, οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του ναού. Η νέα εκκλησιαστική επίπλωση γίνεται με έπιπλα που θυμίζουν εκείνα που χρησιμοποιούνται στις μασονικές στοές.

https://www.lefigaro.fr/culture/de-bronze-et-de-chene-decouvrez-le-futur-mobilier-de-notre-dame-de-paris-20230623

Αυτό που γίνεται είναι μια μεθοδική και σιωπηρή καταστροφή της χριστιανικής κληρονομιάς και παράδοσης αιώνων και παράλληλα η καταστροφή χώρων ιερών όπως είναι οι ναοί, όπου διοχετεύεται και ενισχύεται η θετική ενέργεια από τις προσευχές και τις εκκλήσεις των πιστών!

Αν οι πυρκαγιές στις εκκλησίες συνδυαστούν με τους σατανικούς συμβολισμούς των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την αλλόκοτη προσωπικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν και της συντρόφου του και συγκριθούν με τον σατανισμό κι ότι τον πρεσβεύει, μια ανατριχίλα σαν χριστιανό σε διαπερνάει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This