Άνοιξαν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν – Τι ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αφού άνοιξαν σήμερα στις 7:00 το πρωί οι 950 κάλπες.

Η εσωκομματική ψηφοφορία για τη νέα ηγεσία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα και τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 21:00 το βράδυ. Στην περίπτωση όμως που διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) έχει τη δυνατότητα να πάρει παράταση.

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 9:00 το πρωί είχαν ψηφίσει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ 18.000 πολίτες, συμμετοχή που σε σύγκριση με την ίδια διαδικασία το 202, παρουσιάζεται αυξημένη κατά 31%.

Ποιοί έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος κι ακόμη όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των τριών ευρώ, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (λ.χ. δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.




Δείτε επίσης: Εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ: Η διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This