Ντόναλντ Τραμπ: Επέστρεψε στο παραλίγο μοιραίο Μπάτλερ – Στο πλευρό του ο Ίλον Μασκ

Τι ειπώθηκε

Must Read

Στον τόπο της παραλίγο τραγωδίας επέστρεψε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Κοντά τρεις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο Τραμπ βρέθηκε στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, υποσχόμενος -παρουσία Μασκ– στους υποστηρικτές του τη νίκη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Για 15 δευτερόλεπτα, στις 13/7, ο χρόνος σταμάτησε», είπε ο Τραμπ στο πλήθος. «Αυτό το μοχθηρό τέρας εξαπέλυσε το κακό… δεν πέτυχε τον στόχο του».

Στη συγκέντρωση του Σαββάτου, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαιτέρως αυστηρά μετά τις δύο απόπειρες κατά της ζωής του, με την δεύτερη να σημειώνεται τον περασμένο μήνα στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα.

Παρόντες χθες ήταν ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς, καθώς και ο γιος του Έρικ Τραμπ, η νύφη του Λάρα Τραμπ και ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Ίλον Μασκ, ο οποίος στηρίζει πολιτικά την όλη καμπάνια του Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος επαίνεσε τον Ίλον Μασκ και τον προσκάλεσε στην σκηνή. Αυτές είναι «οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας» είπε στους συγκεντρωμένους ο μεγιστάνας της τεχνολογίας και τους προέτρεψε να εγγραφούν και να εκλέξουν τον Τραμπ.

Μεταξύ 25.000-30.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως βρέθηκαν στην συγκέντρωση, που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην αγροτική πόλη βόρεια του Πίτσμπουργκ. Πολλοί περίμεναν έως και 10 ώρες κάτω από τον ήλιο για να περάσουν την σειρά των πλανόδιων που πουλούσαν σημαίες, καπέλα, πινακίδες και πορτοκαλί περούκες της εκστρατείας Trump-Vanc.

Ο υποψήφιος πρόεδρος κατηγόρησε το «διεφθαρμένο σύστημα» και διεμήνυσε ότι θα επαναφέρει τον «σεβασμό» στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και θα κλείσει τα «ανοιχτά σύνορα», τα οποία όπως διευκρίνισε, είναι πηγή εγκλήματος.

«Αξίζετε μία κυβέρνηση που προστατεύει και σέβεται τους πολίτες της, υπερασπίζεται την κυριαρχία, την ασφάλειά σας, την αξιοπρέπειά σας και την ελευθερία σας», είπε στους χιλιάδες Αμερικανούς που συγκεντρώθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους στο Μπάτλερ και χειροκροτήθηκε θερμά.

Ο Τραμπ επιτέθηκε επίσης στους πολιτικούς του αντιπάλους (φωτογραφίζοντας Μπάιντεν-Χάρις), κατηγορώντας ότι τον «συκοφάντησαν» και προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές και «ποιος ξέρει – ίσως και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να παλεύω για σας. Ποτέ δεν θα το κάνω». Αναφέρθηκε πολλές φορές στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Κόρεϊ Κομπετόρε, τον εθελοντή πυροσβέστη που σκοτώθηκε στους πυροβολισμούς του Ιουλίου. «Έχει γίνει λαϊκός ήρωας», πρόσθεσε ο Τραμπ. «Ο όμορφός μας Κόρεϊ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This