Ανελέητο σφυροκόπημα των IDF στα νότια προάστια της Βηρυτού – «Ξυπνήστε!» το μήνυμα Χέρτζογκ σε Ιρανούς και Λιβανέζους πολίτες

Οι Ισραηλινοί επιμένουν πως προσπαθούν να μην χτυπούν αμάχους...

Must Read

Τα νότια προάστια της Βηρυτού, αλλά και η ίδια η λιβανέζικη πρωτεύουσα βρέθηκαν για πολλοστή φορά στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο εξαπέλυσε ένα από τα πλέον ισχυρά πλήγματά του στο Λίβανο.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της νύχτας, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 6/10, σημειώθηκαν διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις από τους IDF κατά στόχων της Χεζμπολάχ, με τις εκρήξεις από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς να συνταράσουν όλη τη Βηρυτό, ενώ στήλες φωτιάς με ερυθρό και λευκό χρώμα ήταν ορατές για περίπου 30 λεπτά σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και αναλυτές στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα, την χαρακτήρισαν τη μεγαλύτερη στοχευμένη επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό από την έναρξη του νέου πολέμου κατά της Χεζμπολάχ. «Η νύχτα του Σαββάτου ήταν η πιο βίαιη από όλες τις προηγούμενες νύχτες. Τα κτίρια σείονταν γύρω μας, ενώ για μία στιγμή είχα την εντύπωση ότι έγινε σεισμός. Έγιναν δεκάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί -αδυνατούσαμε να τους μετρήσουμε- ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός», δήλωσε σχετικά κάτοικος των νοτίων προαστίων της Βηρυτού.




Νέο αιματοκύλισμα αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα τέμενος και ένα σχολείο που φιλοξενούσαν εσωτερικά εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθες το βράδυ στη βόρεια Γάζα, όταν ο ισραηλινός στρατός έστειλε τεθωρακισμένα εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους να μετακινηθούν σε ασφαλείς ζώνες, όπως τις χαρακτήρισε, στον νότο.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς», που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου που βρίσκονταν στο σχολείο Ιμπν Ρουσντ και το τέμενος Σουχάντα αλ-Ακσά στην Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Γάζας, με τη Χαμάς να αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως σχολεία, νοσοκομεία και τεμένη, για στρατιωτικούς σκοπούς.




Η υπηρεσία Τύπου της ελεγχόμενης από τη Χαμάς κυβέρνησης στη Γάζα ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ έπληξε 27 σπίτια, σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων σε όλη τη Γάζα κατά τις τελευταίες 48 ώρες. «Τα εγκλήματα αυτά συμβαίνουν εν μέσω δύσκολων συνθηκών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και εκεί όπου τα εναπομείναντα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν σωστή ιατρική φροντίδα καθώς ο αριθμός των τραυματιών και των ασθενών αυξάνεται καθημερινά», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σχετικά ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν στην Τζαμπάλια, για να πολεμήσουν μαχητές της Χαμάς, να διαλύσουν τις στρατιωτικές υποδομές και να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Μέσω του Al-Arabiya το μήνυμα του Ισραηλινού προέδρου σε Λιβανέζους και Ιρανούς πολίτες

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ παραχώρησε σήμερα τηλεοπτική συνέντευξη στο αραβικό δίκτυο Saudi Al-Arabiya, αναφορικά με τις εξελίξεις στον Λίβανο, αλλά και την ένταση που επικρατεί με το Ιράν, η οποία αποτέλεσε την πρώτη στα χρονικά συνέντευξη Ισραηλινού προέδρου σε αραβικό δίκτυο.

Αφού επανέλαβε την πάγια θέση πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ο Χέρτζογκ υπογράμμισε πως ο στόχος της χώρας του δεν ήταν ποτέ οι άμαχοι και τόνισε πως γίνονται όλες οι προσπάθειες προκειμένου οι στρατιωτικές επιχειρήσεις να αποκλείσουν τέτοιες απώλειες.

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι αναμένεται να κάνει το Ισραήλ με το Ιράν, ο πρόεδρος του Ισραήλ ζήτησε κοινό μέτωπο και συσπείρωση των πολιτών του Ιράν, αλλά και του Λιβάνου και σύμπραξη με το Ισραήλ. Αναλυτικά ο Πρόεδρος του Ισραήλ είπε: «Θέλω να απευθυνθώ στον λαό του Λιβάνου και στον λαό του Ιράν: ξυπνήστε! Εάν σταθούμε ενωμένοι μπροστά στο πρόσωπο του κακού, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Η συγκεκριμένη κίνηση του Χέρτζογκ είναι ξεκάθαρο πως έχει την έγκριση της κυβέρνησης του Ισραήλ, αλλά και την στήριξη της Ουάσιγκτον, καθώς, όπως έχει γίνει σαφές από τα τέλη της εβδομάδας που πέρασε, οι ΗΠΑ έχουν ήδη καταθέσει σχέδιο για την επόμενη ημέρα στον Λίβανο, δίνοντας την επιλογή στην τοπική κυβέρνηση με τη Χεζμπολάχ αδύναμη και απασχολημένη στα πεδία να «γεμίσει» τη θέση του προέδρου της χώρας που παραμένει κενή εδώ και δύο χρόνια και να οδηγήσει τον λαό στις κάλπες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This