Χαμάς: Το Ισραήλ σαμποτάρει τις συνομιλίες για εκεχειρία

Καμία προοπτική για ειρήνη στην περιοχή

Must Read

Ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ εξακολουθεί να μπλοκάρει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός παρά την ευελιξία της Χαμάς, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Χαμάς και αναπληρωτής επικεφαλής της Γάζας Χαλίλ Αλ-Χάγια την Κυριακή.

Οι αραβικοί διαμεσολαβητές Κατάρ και Αίγυπτος, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να τερματίσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών και να μεσολαβήσουν για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα τερμάτιζε τον πόλεμο και θα οδηγούσε στην απελευθέρωση ισραηλινών και ξένων ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, καθώς και πολλών Παλαιστινίων που φυλακίζονται από το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης δήλωσε ότι παρά την ευελιξία που επέδειξε η Χαμάς για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και η κυβέρνησή του συνέχισαν να καθυστερούν και να υπονομεύουν τις συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι η Χαμάς δεν είναι διατεθειμένη να κάνει παραχωρήσεις στα αιτήματά της να τερματίσει το Ισραήλ τον πόλεμο, να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Γάζα, να επιστρέψει τους εσωτερικά εκτοπισμένους κατοίκους στα σπίτια τους και να συνάψει συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων με ομήρους.

Η Δευτέρα σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και έρχεται την ώρα που το Ισραήλ κλιμακώνει απότομα την εκστρατεία του κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This