ΣΥΡΙΖΑ: Άγρια μάχη έως την οριστική διάλυση

Νέα εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με αποχωρήσεις μελών. Ο Κασσελάκης (μέσω της Τζάκρη) κατέθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία

Must Read

Κόκκινη κάρτα» στον Κασσελάκη βγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να σταματήσει ένα διαλυτικό παιχνίδι στο οποίο, όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου, ο «κομήτης του Μαϊάμι» έχει σκοπό να τινάξει το συνέδριο του Νοεμβρίου στον αέρα. Το μόνο που απομένει είναι μια μικρή αφορμή για να πάρει την άγουσα για τα… αποδυτήρια, καθώς η σπάθη της οριστικής διαγραφής αιωρείται απειλητικά πάνω από το κεφάλι του. Απομένει μια μικρή αφορμή…

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

«Με αυτόν τίποτε δεν είναι δεδομένο» δηλώνουν με απόγνωση κορυφαία στελέχη, που του επέτρεψαν αμέριμνα την ελεύθερη διέλευση στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να εξετάσουν το παρελθόν του. «Φαίνεται ότι το κόμμα αυτό δεν του αρέσει» αποφάνθηκε χθες (Open) ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συγκυριακά τον στήριξε και συνειδητοποιεί με βραδυπορία ότι ο τέως πρόεδρος «θέλει να αλλάξει μέχρι και το όνομα».




 

Το συμπέρασμα που βγαίνει από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο είναι ότι ο χρόνος του Κασσελάκη όπου να ’ναι τελειώνει. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, αποφάσισε, όπως λένε στη «δημοκρατία» σοβαρά στελέχη, να βάλει τέλος στον ηθικό, πολιτικό και αισθητικό ξεπεσμό που έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε πληκτικό θέαμα χαμηλής ποιότητας. Κοινή αίσθηση ακόμα και των «ουδέτερων», που παρακολουθούν εμβρόντητοι την ξέφρενη πορεία του κόμματος στη φθορά, είναι ότι ο Κασσελάκης έχει αποφασίσει να διακωμωδήσει κάθε καταστατική/δημοκρατική λειτουργία και να αποσπάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ όσα «περιουσιακά» στοιχεία μπορεί, ώστε να αποκομίσει μια μικρή έστω «πολιτική προίκα» για να κινηθεί την επόμενη μέρα.




Έσταξε φαρμάκι

Το Σάββατο, η Θεοδώρα Τζάκρη, «κομιστής της εσθήτας του Κασσελάκη», αφού κατήγγειλε στάζοντας φαρμάκι «εσείς είστε η χειρότερη εκδοχή μιας μικρής και ανήμπορης Αριστεράς που τη σήκωσε στην πλάτη ο λαός και την πήγε στην εξουσία το 2015», κατέθεσε σε πρόδηλο συμβολισμό ένα χαρτί με 87 ονόματα μελών της Κ.Ε. που στηρίζουν την υποψηφιότητά του και το «πόθεν έσχες», όπως απαιτείται, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές. «Κατέθεσα σήμερα ενώπιον της επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη -όσων και αυτοί που τον ανέτρεψαν- και το “πόθεν έσχες” του. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στις κάμερες επιθετικά.




 

Αμέσως ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, αφού ζήτησε από την Τζάκρη να ανακαλέσει τα υβριστικά σχόλια, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δι’ αντιπροσώπων. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι μόνο δύο (30 υπογραφές και «πόθεν έσχες»), αλλά τρεις. «Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά για ένα άλλο κόμμα» είπε. Τι αφορά αυτό;




 

Την περιφρόνηση της κομματικής νομιμότητας από τον Κασσελάκη, ο οποίος επιμένει να μην αναγνωρίζει το αποτέλεσμα της πρόταση μομφής με την οποία καθαιρέθηκε και που ο ίδιος προκάλεσε, αλλά και τις ανήκουστες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατατάσσει στις δυνάμεις της διαπλοκής και της διαφθοράς. Ήδη ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης ζητά την παραπομπή του στο Πειθαρχικό, ενώ τροπολογία των Θ. Θεοχαρόπουλου και Κ. Ζαχαριάδη, που εγκρίθηκε, προϊδεάζει για μελλοντικές συνέπειες, προειδοποιώντας: «Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος».




 

Ο Παύλος Πολάκης, διαφωνώντας με όλα αυτά, έγραψε, κλείνοντας το μάτι στους κασσελακικούς, «κόψτε τις ΑΗΔΙΕΣ περί διαγραφής! Ελάτε να μετρηθούμε στα ίσια με ιδέες, προτάσεις, προγράμματα και οράματα!».

Διαπιστώθηκε εξάλλου εκ των υστέρων ότι τα ονόματα που κατέθεσε η Τζάκρη δεν είχαν υπογραφές, ενώ το «πόθεν έσχες» ήταν 15 φωτοτυπημένες σελίδες «χαμηλής αξιοπιστίας, σαν το excel της Θεσσαλονίκης», όπως σχολίασε στην εφημερίδα αρμόδιο στέλεχος.

Ακολούθησε μικρό -προσχεδιασμένο, όπως όλοι πρόσεξαν- πανδαιμόνιο, με τους κασσελακικούς να εξέρχονται με υστερικές κραυγές από την αίθουσα, προτού αποχωρήσουν, όπως το συνηθίζουν, κάποια στιγμή οριστικά, παριστάνοντας τα θύματα όταν αποφασίστηκε να μιλήσουν για λίγο οι υποψήφιοι. «Δεν γουστάρω το έργο “ελεήστε τον Βασιλάκη Καΐλα”, που προσπαθεί να παίξει ο πρώην, γιατί… δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο» σχολίασε βιτριολικά ο Πολάκης.




 

Από το βήμα, εκείνη την ώρα, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, με την αναγκαία στήριξη των μελών της Κ.Ε. Ειδικά ο τελευταίος είπε την ατάκα της ημέρας, συμπυκνώνοντας για τον Κασσελάκη: «Φταίμε… Το παιδί δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας κι εμείς τον βγάλαμε στρατηγό για τη μάχη!».




 

Άναψαν τα αίματα μετά την απόφαση της Π.Γ. για μετάθεση του συνεδρίου

Αποδείχθηκε ότι η θεαματική έξοδος των κασσελακικών ήταν απλά ένα πρόσχημα. Διότι αυτό που στην πραγματικότητα τους ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι λίγη ώρα νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε να μεταθέσει κατά μία εβδομάδα το συνέδριο του Νοεμβρίου (οι κάλπες θα στηθούν όπως αποφασίστηκε κανονικά, στις 24 του μηνός), αλλά και ότι αυτό θα είναι υβριδικό. Τουτέστιν, δεν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο περί τους 5.000 συνέδρους, αλλά περίπου οι μισοί κι οι υπόλοιποι θα μιλήσουν μέσω ηλεκτρονικής σύνδεσης (zoom).  Οι υποψηφιότητες θα «κλείσουν» στις 24 Οκτωβρίου. Μέλη, όμως, θα μπορούν να εγγράφονται μέχρι την επομένη, ώστε να πιεστεί ο Κασσελάκης και να βγει
στα ξέφωτο…

Στο κλίμα αυτό, οι δικοί του προσπάθησαν να διακωμωδήσουν τη διαδικασία, με τον Θανάση Οικονόμου να δηλώνει υποψήφιος και να βγάζει λόγο χωρίς να έχει
30 υπογραφές…

 

«Βλέπουν ότι χάνουν το συνέδριο και τις εκλογές και θέλουν να μας αποκλείσουν» εξηγούσε στους κασσελακικούς ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης, ενώ την ίδια ώρα η πλειοψηφία υποστήριζε ότι, εξαιτίας των απρόβλεπτων καταστάσεων, δεν υπάρχουν εκείνη την εποχή διαθέσιμοι χώροι για συνέδριο στην Αθήνα. Πιο κοντά στην αλήθεια ίσως βρίσκεται το σχόλιο κορυφαίου στελέχους που, έχοντας πικρή πείρα των δύο τελευταίων συνεδρίων, εξομολογήθηκε ότι «δεν μπορεί να έχουμε τους ούγκανους του Κασσελάκη να στήνουν οπαδική εξέδρα»…




 

Την ώρα που τα φώτα έκλειναν, ήρθε και το σχόλιο κύκλων του τέως: «Ό,τι και να σκαρφιστούν, ό,τι και να μεθοδεύσουν οι υποστηρικτές τού χθες, κανένα εμπόδιο δεν θα σταματήσει τον Στέφανο Κασσελάκη». Η απορία πλέον είναι «σε ποιο κόμμα;».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This