Βιάζεται ο Γεραπετρίτης για συμφωνία με Τουρκία

Aκόμα και το τίμημα των παραχωρήσεων, είναι πέρα από φανερή και ενοχλητική

Must Read

Η επιμονή του υπουργού Εξωτερικών και του Κυριάκου Μητσοτάκη να μας οδηγήσουν σε συμφωνία με την Τουρκία, ακόμα και το τίμημα των παραχωρήσεων, είναι πέρα από φανερή και ενοχλητική.




 

Μάλιστα, πλέον ο κ. Γεραπετρίτης είναι και βιαστικός, καθώς θέλει μέσα στον Ιανουάριο του 2025 να έχουμε συμφωνήσει με τους Τούρκους σε συνυποσχετικό για την προσφυγή στη Χάγη: «Αυτή τη στιγμή οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουμε λάβει εντολή να αξιολογήσουμε αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στην ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Οι προϋποθέσεις συνδέονται με το περιεχόμενο της συζήτησης, που μπορεί να αφορά μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα, τις γενικές αρχές που θα εφαρμοσθούν για την οριοθέτηση, ήτοι την πλήρη εφαρμογή του ∆ιεθνούς ∆ικαίου, το χρονοδιάγραμμα και τη μορφή του διαλόγου, και την τυχόν παραπομπή σε διεθνή δικαιοδοσία, που θα μπορούσε να είναι το τέλος αυτής της διαδρομής στη βάση συνυποσχετικού. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω τα θέματα αυτά με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας σε επίσκεψή του στην Αθήνα, πιθανόν εντός του Νοεμβρίου».




 

Αυτά είναι ορισμένα από όσα είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος μοιάζει σίγουρος για συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών. Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε «αποκαλυπτικός» στη συνέντευξη, εντούτοις δεν αποκάλυψε το παραμικρό από όσα έχουν συμφωνηθεί. «Εφόσον υπάρξει σύμπτωση σε σχέση με το πλαίσιο της οριοθέτησης, οι δύο ηγέτες θα δώσουν, εάν το κρίνουν, ειδική εντολή κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο στην Άγκυρα, για να αρχίσουν οι ουσιαστικές συζητήσεις. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία των μερών για το πλαίσιο, η συζήτηση για την οριοθέτηση δεν θα προχωρήσει και θα προσπαθήσουμε να συντηρήσουμε το σχετικά καλό κλίμα».

Όσον αφορά τη βάση με την οποία συζητάμε για την ΑΟΖ, «με βάση τα 6, τα 12 μίλια, κάτι ενδιάμεσο;», η απάντηση ήταν η γνωστή… καραμέλα που έχει χάσει την ουσία της, ότι η συζήτηση δεν καταλαμβάνει το θέμα των χωρικών υδάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This