Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τη δόνηση στην Κρήτη – Επιφυλακτικοί με την περίπτωση της Θήβας

Τι δήλωσαν Λέκκας, Γκανάς και Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε το πρωί στις δύο περιοχές

Must Read

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε Θήβα και Κρήτη, με τους σεισμολόγους να εξηγούν πως αξιολογούν με προσοχή το φαινόμενο.

Όπως επισημαίνει ο Αθανάσιος Γκανάς, οι δύο σεισμοί των 4,5 Ρίχτερ στη Θήβα και των 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης, δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ωστόσο, υποστηρίζει πως χρήζουν παρακολούθησης.

«Δεν είναι μεγάλοι σεισμοί, πρόκειται για ασθενείς δονήσεις, δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Ο ένας σεισμός έγινε νοτιοανατολικά της Ζάκρου στο Λιβυκό πέλαγος, ο άλλος στη Θήβα, 4 χιλιόμετρα νότια της πόλης, και έγινε πάνω σε ένα μικρό ρήγμα της περιοχής αυτής. Ο σεισμός της Θήβας χρειάζεται παρακολούθηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος, ενώ από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Ο σεισμός της Θήβας έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αθήνας. Το σημείο που έγινε η σεισμική δόνηση είχε απασχολήσει πριν από δύο χρόνια, όταν στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν περίπου 5.000 σεισμοί. Είκοσι λεπτά μετά τον σεισμό ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 2,3 Ρίχτερ και στη συνέχεια άλλος ένας 2,1 Ρίχτερ».

Ο σεισμολόγος έκανε σαφές πως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση ώστε να αξιολογήσουμε και μικρότερους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για να έχουμε την τελική εικόνα. «Φαίνεται μεμονωμένος, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», τόνισε, ενώ για τον σεισμό στην Κρήτη, σημείωσε: «Ο σεισμός ήταν στον θαλάσσιο χώρο, δεν μας απασχολεί καθόλου, ήταν μεμονωμένος».

«Δεν νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα»

Αναφορά στο σεισμό της Κρήτης έκανε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. «Πάνω στο ελληνικό τόξο σε ένα ρήγμα ανατολή προς δύση έγινε η δόνηση. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο πρόβλημα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Είναι ένας αναμενόμενος σεισμός, δεν μας ξαφνιάζει, ωστόσο τον παρακολουθούμε. Η περιοχή έχει προϊστορία με μεγάλους σεισμούς».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This