Όρμπαν: Δεν θα παραδοθούμε στις Βρυξέλλες και στους μετανάστες

Must Read

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι δύο χώρες που αγωνίζονται για την ελευθερία και δεν θα «παραδοθούν ποτέ στις Βρυξέλλες, τις παγκόσμιες δυνάμεις και τους μετανάστες», ανέφερε ο Ζόλταν Κόβατς, υφυπουργός διεθνών επικοινωνιών και σχέσεων, στη σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

«Είμαστε οι νόμιμοι διάδοχοι εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία το 1848 και δεν θα παραδοθούμε ποτέ – ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στις παγκόσμιες δυνάμεις, ούτε στους μετανάστες», ανέφερε ο Κόβατς ότι είπε ο Όρμπαν σε μια γιορτή του ιταλικού κόμματος της Λέγκας στην Ποντίδα. «Ο πρωθυπουργός εξήρε επίσης [τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτη του κόμματος της Λέγκας] Ματέο Σαλβίνι, λέγοντας ότι στην Ουγγαρία θεωρείται ήρωας για τη διασφάλιση των συνόρων της Ιταλίας και την προστασία της Ευρώπης και ως πραγματικός πατριώτης που αξίζει να του αναγνωρίζεται και όχι να διώκεται», έγραψε ο Κόβατς.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, παραπέμφθηκε σε δίκη το 2021. Εκείνη την εποχή δεν ήταν πλέον υπουργός, αλλά ήταν μέλος του κοινοβουλίου και το κόμμα του συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό. Στα τέλη του 2021 επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη, οι συνεδριάσεις της οποίας συχνά αναβάλλονταν. Ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών ακολούθησε πολιτική καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης. Ο Σαλβίνι απαγόρευσε την είσοδο σε ιταλικά λιμάνια και την αποβίβαση 147 μεταναστών από πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ο πολιτικός κατηγορήθηκε για παράνομες συλλήψεις και κατάχρηση εξουσίας.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να φέρει τους παράνομους μετανάστες στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στη Βουδαπέστη για το θέμα της καταπολέμησης της εισροής παράνομων μεταναστών. Νωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουγγαρία, καθώς και ημερήσιες πληρωμές ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τους κανόνες φιλοξενίας μεταναστών. Όπως εξηγείται στην απόφαση, η παραβίαση από τη Βουδαπέστη της νομοθεσίας της ΕΕ για το άσυλο αφορούσε τους περιορισμούς στην πρόσβαση στη διαδικασία διεθνούς προστασίας, την παράνομη κράτηση των αιτούντων διεθνή προστασία σε ζώνες διέλευσης και τη μη τήρηση του δικαιώματός τους να παραμείνουν στο ουγγρικό έδαφος εν αναμονή οριστικής απόφασης επί της προσφυγής τους κατά της απόρριψης της αίτησής τους, καθώς και την απομάκρυνση των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This