«Πασοκόσκυλα», ρομά και και ρεκόρ συμμετοχής

Τεράστια προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και βροχή καταγγελιών για την ακεραιότητα της διαδικασίας

Must Read

Μια τεράστια ανθοδέσμη με τα ακριβότερα τριαντάφυλλα πρέπει να στείλει το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, η διάλυση του οποίου έφερε το κόμμα ξανά στο προσκήνιο. Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου συμμετέχουν στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η χθεσινή προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ ήταν ανέλπιστα μεγάλη για όλους τους υποψηφίους, που έτριβαν τα μάτια τους με τις ουρές του κόσμου στα εκλογικά τμήματα. Ξεπέρασαν τους 250.000 πολίτες, με τους 70.000 από αυτούς να είναι νέα μέλη, έως τις 05.30 το απόγευμα που γράφονται αυτές οι γραμμές.




 

Περίπου 20% περισσότεροι από το 2021 είναι όσοι έσπευσαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, και είναι μεγάλη η πιθανότητα οι δημοσκοπήσεις να τιναχτούν στον αέρα εξαιτίας των νέων μελών. Από τη μια, τα χαμόγελα για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και, από την άλλη, σωρεία καταγγελιών για απουσία διασφάλισης της ακεραιότητας της διαδικασίας, με τους απασχολούμενους στα εκλογικά κέντρα να έχουν χάσει τον… μπούσουλα, διαπιστώνοντας, μεταξύ άλλων, πως Ρομά και Πομάκοι προσέρχονται μαζικά, χωρίς να έχουν σχέση με το κίνημα.

 

Φανατικοί πασόκοι, πολίτες με τα σκυλάκια τους, τα λεγόμενα «πασοκόσκυλα», όπως οι ίδιοι τα χαρακτήριζαν στα social media, με μπλουζάκια και sneakers που έφεραν σύμβολα του κόμματός τους, με αρραβωνιαστικιές, κόρες και οικογένειες, όλοι μαζί «κουτσοί, στραβοί», που λέει κι ο λαός, πήγαν στις κάλπες για να… αναστήσουν το ΠΑΣΟΚ.

 

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ο νέος αρχηγός, που μάλλον θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή, θα είναι πανίσχυρος και ακλόνητος. Το είπε ξεκάθαρα, άλλωστε, ο υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Γερουλάνος ότι «η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο και δύναμη στο ΠΑΣΟΚ».

 

Το χάος, λοιπόν, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αύξησε την ανάγκη των πολιτών να αναζητήσουν άλλη λύση, και πολλοί εξ αυτών επαναπατρίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι καινούργιοι είναι ένα συμβάν που πραγματικά τινάζει στον αέρα τις προβλέψεις, καθώς αυτό το στοιχείο δεν είχε αποτυπωθεί σε καμιά από τις σφυγμομετρήσεις που προηγήθηκαν.

Η χειραψία Σημίτη – Ανδρουλάκη, το χειροκρότημα στον Γερουλάνο και η ηχηρή απουσία της Λιάνη

Την τιμητική του είχε χθες το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, του οποίου η κάλπη δέχθηκε την ψήφο του Παύλου Γερουλάνου, του Χάρη Δούκα, της Άννας Διαμαντοπούλου και του Κώστα Σημίτη. Στο Κερατσίνι ψήφισε ο Ανδρουλάκης, στην Ηλεία ο Κατρίνης και στο Περιστέρι η Γιαννακοπούλου.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης ψήφισαν αντιστοίχως στην Πάτρα και στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων. Μάλιστα, την ώρα που προσέρχονταν στο εκλογικό κέντρο, ο Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και είχαν μια σύντομη συνομιλία.

 

«Πριν από 2,5 χρόνια μού εμπιστευτήκατε τις τύχες του Κινήματος. Σήμερα, μαζί, μπορούμε να κάνουμε το άλμα απέναντι στη Ν.Δ.» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Παύλος Γερουλάνος προσήλθε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12.30 μέσα σε χειροκροτήματα και, αφού έριξε την ψήφο του, είπε τα εξής: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το κόμμα, την παράταξη. Οι μεγάλες ουρές μάς δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκινά μια διαδικασία να προχωρήσουμε μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα σήμερα. Να ευχηθώ αυτή η μέρα να είναι μία καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας, έχοντας ένα βήμα πίσω του την αρραβωνιαστικιά του Γεωργία Πολυτάνου με τη μητέρα της, λέγοντας: «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να αλλάξουμε τη χώρα».

Η Άννα Διαμαντοπούλου έφτασε στις 10.30 στην Ακαδημίας και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, και ψήφισε δηλώνοντας: «Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Στην εκλογική του περιφέρεια, την Ηλεία, ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης. Έφτασε στις 9 το πρωί στο δημαρχείο του Πύργου Ηλείας, όπου ψήφισε. «Σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για τη χώρα και τους πολίτες» τόνισε.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ψήφισε παρέα με τη 16χρονη κόρη της Κατερίνα στο Περιστέρι.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων βρέθηκε λίγο μετά τις 12την Κυριακή ο Κώστας Σημίτης, προκειμένου να ψηφίσει για τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑ-
ΣΟΚ. «Η σημερινή ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μια συνέχεια, όπου το ΠΑΣΟΚ θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη» ήταν το μήνυμά του.




Όλοι πήγαν, εκτός από τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, που δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τις εκλογές αυτές, όπως είπε στη στήλη.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This