Στα δικαστήρια Χανίων οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στην οικογένεια των Γερμανών

Τι κατέθεσε η κόρη της οικογένειας

Must Read

Το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων πέρασαν σήμερα το πρωί, οι δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 38 ετών, που κατηγορούνται για την σοκαριστική επίθεση σε οικογένεια Γερμανών, προκαλώντας φθορές στο όχημά τους, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου το καλοκαίρι του 2022. Στο δικαστήριο βρίσκεται και η οικογένεια των Γερμανών, ως μάρτυρες υποστήριξης της κατηγορίας.

Στη κατάθεση της, η κόρη της οικογένειας αναφέρθηκε στα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι η ίδια βρισκόταν στο αμάξι με τα αδέρφια και τον πατριό τους και κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο τους.

«Φτάσαμε σε ένα σταυροδρόμι και εμφανίστηκε ένα μαύρο αγροτικό αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση και αντιληφθήκαμε ότι μας άγγιξε . Δεν σταμάτησε όμως αλλά έφυγε και τον ακολουθήσαμε για να δούμε την πινακίδα του», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο για το πώς αισθάνθηκε το άγγιγμα αφού δεν υπήρχε η ίδια απάντησε:

«Αισθανθήκαμε ότι υπήρχε επαφή και τους κάναμε σήμα να σταματήσουν. Σταματήσαμε δίπλα τους, το παράθυρο του συνοδηγού μας ήταν ανοικτό και το ίδιο το παράθυρο του οδηγού του αγροτικού. Ο αδελφός μου ρώτησε γιατί μας “κόψατε”. Δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου που άνοιξε την πόρτα του που χτύπησε την πόρτα μας και έριξε 5-6 γροθιές στον αδελφό μου».

Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως ένα από τα αδέλφια της αμύνθηκε γρονθοκοπώντας τον οδηγό του αγροτικού που έπειτα πήρε ένα μαχαίρι στα χέρια του και με αυτό απείλησε την ίδια, τα αδέλφια και τον πατριό της, ενώ τέλος υποστήριξε πως η οικογένειά της μπήκε στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, με το αγροτικό να τους ακολουθεί και να προσπαθεί να τους βγάλει από το δρόμο τρακάροντας τους, ενώ στη συνέχεια όταν έφτασαν στο Πέραμα έπεσε πάνω τους.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Αυγούστου του 2022, όταν η οικογένεια των Γερμανών -ο πατέρας, οι δύο γιοι και η κόρη του- επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο όχημα και κινούνταν στο Πέραμα Μυλοποτάμου. Στο δρόμο, το αγροτικό στο οποίο επέβαιναν οι δύο Μυλοποταμίτες, βγήκε στον κεντρικό δρόμο προς το Πέραμα και, συγκεκριμένα λίγο μετά του Αλεξάνδρου το Χάνι, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, προκαλώντας μικρή ζημιά. Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου, τους κόρναρε και σταμάτησε, προκειμένου να ανταλλάξουν τα στοιχεία της ασφάλειας των αυτοκινήτων.

Το αγροτικό στο οποίο επέβαιναν οι δύο φίλοι, σταμάτησε δίπλα στο αυτοκίνητο με τους Γερμανούς, ο οδηγός του άνοιξε την πόρτα και χτύπησε την πόρτα του ανυποψίαστου συνοδηγού του οχήματος και άρχισε να τον γρονθοκοπά μέσα από το παράθυρο. Αρχικά ο νέος σοκαρίστηκε και στη συνέχεια προσπάθησε να προστατευτεί, ενώ ο αδερφός του βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε τον μαινόμενο κτηνοτρόφο, προκειμένου να προστατέψει τον αδερφό του. Τότε ο συνοδηγός του αγροτικού βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρι με λάμα 20 εκατοστών, σύμφωνα με την καταγγελία των Γερμανών τουριστών.

Οι τουρίστες έντρομοι προσπάθησαν να απομακρυνθούν. Οι δύο κτηνοτρόφοι ωστόσο συνέχισαν να τους καταδιώκουν και να «σφυροκοπούν» το ενοικιαζόμενο όχημα, για μια απόσταση δύο χιλιομέτρων, μέχρι δηλαδή και το κατάμεστο εκείνη την ώρα κέντρο του Περάματος.

Τι είχαν υποστηρίξει οι Κρητικοί

Ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού είχε κριθεί προφυλακιστέος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του 4X4 φορτηγού είχε αφεθεί ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο υποστήριξαν στην κατάθεσή τους μία άλλη εκδοχή της υπόθεσης, ότι δηλαδή δέχτηκαν πρώτοι εκείνοι επίθεση από τους παραθεριστές. Υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν και αντέδρασαν. Αρνούνταν ότι τα γεγονότα της επίθεσης έγιναν όπως τα περιέγραψαν οι Γερμανοί τουρίστες και υποστήριζαν μάλιστα ότι δέχτηκαν χτυπήματα από τον έναν, που όπως ανέφεραν ήταν μποξέρ και εκείνοι θέλησαν να απαντήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο ντόπιοι είναι γνωστοί στις αστυνομικές αρχές καθώς είχαν ποινικό παρελθόν, ο ένας για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών. Στις φωτογραφίες που ανέβαζαν στο Facebook, πόζαραν με μαύρα γυαλιά και μπροστά σε όπλα.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This