Μεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στον Πειραιά – Εστάλη προειδοποιητικό 112 για τον πυκνό καπνό

Must Read

Εγκαταλελειμμένο κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κέκροπος και Κασιμάτη, στο κέντρο του Πειραιά τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 6.30 το απόγευμα, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο εν λόγω κτήριο δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, ωστόσο, λίγο πριν από τις 20:00 ήχησε το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας για τον καπνό που έχει προκληθεί από τη μεγάλη φωτιά, το οποίο αναφέρει «κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», καθώς φέρεται να είναι ιδιαίτερα πυκνός.

Με βάση το ρεπορτάζ, στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς κοντά στο κτήριο που καίγεται υπάρχουν καταστήματα που πωλούν οινοπνευματώδη, οπότε οι ιδιοκτήτες τους ανησυχούν για το ενδεχόμενο η φωτιά να «ξεφύγει». Παράλληλα, μικρό ξενοδοχείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το φλεγόμενο κτήριο έχει εκκενωθεί προσωρινά.

Εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν στον χώρο του κτηρίου δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ απειλούν και με κίνδυνο έκρηξης, αποτρέποντας τους πυροσβέστες από το να επιχειρήσουν εντός του.

Σύμφωνα δε με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστότοπου piraeuspress.gr, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν κατέρρευσε νωρίτερα τμήμα του διώροφου κτηρίου, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν πως το γεγονός ότι το κτήριο που έχει παραδοθεί στις φλόγες βρίσκεται κοντά στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ, ο σταθμός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού διεξάγονται στο τμήμα Φάληρο – Κηφισιά – Φάληρο.

Λόγω των συνθηκών, εξάλλου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί με εντολή της Τροχαίας στην οδό Κέκροπος, από το ύψος της Γούναρη έως την Αλιπέδου, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Για λίγη ώρα εκτελούσε πτήση στην περιοχή και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης, στο λιμάνι και στο κέντρο του Πειραιά επικρατεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με την ταλαιπωρία για τους οδηγούς να είναι μεγάλη.

  • Δείτε ρεπορτάζ:







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This