Αδιανόητο περιστατικό σε νηπιαγωγείο: 5χρονα επιτέθηκαν σε 4χρονο ΑμεΑ και του έσπασαν τα δόντια

«Το σχολείο υποστήριξε πως το παιδί έπεσε» - Τι εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας

Must Read

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η βία ανηλίκων, με το τελευταίο περιστατικό που ήρθε στο «φως» να προκαλεί σοκ, αφού καταδεικνύει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου. Η υπόθεση από νηπιαγωγείο με δράστες παιδάκια, ηλικίας μόλις 5 ετών και θύμα ένα 4χρονο αγοράκι με ειδικές ανάγκες, δεν έχει προηγούμενο, με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος να περιγράφει όλα όσα συνέβησαν, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως εξήγησε, ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, οι συμμαθητές του το χτύπησαν τόσο που του έσπασαν τα δόντια και του προκάλεσαν κάταγμα στην γνάθο.

«Είναι ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά που έχω χειριστεί, κυρίως σε ότι αφορά τις συνθήκες και τους εμπλεκόμενους. Μιλάμε για παιδί με ειδικές ανάγκες, που έχει παράλληλη στήριξη και πρέπει το άτομο αυτό να το συνοδεύει ακόμη και στο διάλειμμα. Δεν ξέρω που ήταν. Το παιδί έπεσε θύμα βίας την ώρα του διαλείμματος», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Το σχολείο όχι μόνο δεν προστάτευσε ως όφειλε το παιδί, αλλά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. Πήρε τηλέφωνο τους γονείς και είπε ότι έτρεξε λίγο αίμα από το στόμα του παιδιού και πήγαν και είδαν το παιδί χωρίς δόντια. Σκεφτείτε πόση σημασία έχει για τον ψυχισμό αυτού του παιδιού με ειδικές ανάγκες, ότι θα μείνει έτσι για 2-3 χρόνια, μέχρι να βγουν τα επόμενα δοντάκια του και μέχρι τότε δεν θα μπορεί να φάει».

Τι υποστήριξε το σχολείο

Ο δικηγόρος επεσήμανε πως το σχολείο υποστήριξε πως το παιδί σκόνταψε και έπεσε, ενώ το παιδί υπέστη κάταγμα στην γνάθο.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δέχθηκε επίθεση με άγρια χτυπήματα από τα παιδιά. Δεν έχει σημασία αν τα 5χρονα κάνουν κάποια πολεμική τέχνη, δεν το επιβεβαιώνω αυτό. Πρέπει ως κοινωνία να δούμε που χωλαίνουμε. Το παιδί όχι μόνο δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι, δεν θέλει να πάει ούτε στις κούνιες. Η μητέρα του, που είναι εκπαιδευτικός, προσπαθεί να βγάλει αυτό το παιδί με ειδικές ανάγκες πάλι στην κοινωνία», κατέληξε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This