Μαξίμου: Δεν χώνεψε την αποδοκιμασία!

Τέσσερις μέρες μετά τη φιέστα για τα 50 χρόνια της Ν.∆. συνεχίζουν να απολογούνται για την «πόρτα» από Καραμανλή και Σαμαρά

Must Read

Τέσσερις μέρες μετά το πανηγυράκι στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της Ν.∆., η ενόχληση και ο εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την πόρτα που έφαγε ο πρωθυπουργός από τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά είναι ακόμα εμφανείς. Επίσης συνεχίζουν να απολογούνται για την αποδοκιμασία που εισέπραξαν με δική τους ευθύνη, ενώ νιώθουν την ανάγκη να επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός είναι ισχυρός και όχι απονομιμοποιημένος.




 

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε αναφορικά με την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από την αναιμική και αποτυχημένη επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας ∆ημοκρατίας ότι «ήταν δική τους επιλογή και απόφαση», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κάθε ισχυρισμός περί απονομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη «στερείται σοβαρότητας».

«Ο πρωθυπουργός έβγαλε μια ενωτική πολιτική ομιλία σε μια εκδήλωση με εντυπωσιακά καλό κλίμα και συμμετοχή. Αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της Ν.∆. αλλά και πρωθυπουργούς της χώρας, τιμώντας την ιστορία της παράταξης και θυμίζοντας γιατί η Ν.∆. έχει καταφέρει να μείνει η μόνη διαχρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης μεγάλη ισχυρή παράταξη, με το να διευρυνθεί χωρίς να αλλοιωθεί» είπε και πρόσθεσε πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν «οι ανώνυμοι νεοδημοκράτες, που διαχρονικά στήριζαν την παράταξη ανιδιοτελώς, χωρίς να περιμένουν κάποια πολιτική αξιοποίηση». Ο κ. Μαρινάκης, βαφτίζοντας ουσιαστικά το ψάρι κρέας, έκανε λόγο «για μια μεγάλη γιορτή, στην οποία υπήρξε μεγάλη συμμετοχή», παρά το γεγονός ότι ήταν εμφανής η μικρή προσέλευση, πολύ μακριά από τον στόχο των 3.000 που περίμεναν, και τόνισε ότι «το όλον της Ν.∆., που είναι οι υποστηρικτές του κόμματος, βρέθηκε στη Ρηγίλλης την Παρασκευή».

«Άπαντες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην παράταξη, με πρώτους τους ανώνυμους αγωνιστές» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης και στο ερώτημα εάν παραμένει εσωκομματικά ισχυρός ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκλεγμένος από τη βάση της Ν.∆. Έχει πετύχει τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα». Και υπογράμμισε: «∆εν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό μέσα σε χρόνια τόσων πολλών εισαγόμενων κρίσεων να επανεκλεγεί με μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι την πρώτη φορά και ως πρωθυπουργός δεύτερης τετραετίας να δείχνει η κυβέρνηση και ο ίδιος τέτοια ανθεκτικότητα».

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει τις ερμηνείες που συνδέουν την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά με το «μπαράζ» ερωτήσεων βουλευτών της Ν.∆., ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι αυτό απέχει από την πραγματικότητα και υποστήριξε ότι την πρώτη τετραετία έγιναν πάνω από 6.000 ερωτήσεις βουλευτών της Ν.∆., ενώ έκανε λόγο για «αφήγημα που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι για να συμψηφίσουν τα εσωκομματικά άλλων κομμάτων».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This