Οι Ισραηλινοί σκότωσαν στο ξύλο τον γέροντα-σύμβολο της Παλαιστινιακής αντίστασης στη Δυτική όχθη – Κλιμακώνεται η βαρβαρότητα του Ισραήλ

Ο θάνατος των αμάχων είναι μία αναπόφευκτη συνέπεια του πολέμου, η εν ψυχρώ δολοφονία τους όμως είναι κρατική πολιτική του Ισραήλ

Must Read

Ο Αμπού Χαλίλ αναδείχθηκε σε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους το 2017, όταν με θάρρος αντιμετώπισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη που προσπαθούσε να πυροβολήσει παιδιά επειδή του πετούσαν πέτρες. Μπροστά στην κάμερα και παρά την ένταση, ο Χαλίλ απάντησε ψύχραιμα στον εξοργισμένο στρατιώτη: «Παιδιά είναι, άφησέ τα να πετάνε πέτρες», μια φράση που έγινε σύμβολο της αντίστασης και της παλαιστινιακής αντοχής.

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής αρχής ο γέροντας-σύμβολο της αντίστασης βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του χθες όταν εισέβαλαν σε αυτό οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Με βάση αναφορές αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 66χρόνος δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινούς στρατιώτες, ωστόσο αυτή τη φορά υπέκυψε από τα τραύματα του και την Ισραηλινή βαρβαρότητα. Οι κάτοικοι της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη (οπού ζούσε ο Χαλίλ) δηλώνουν εξοργισμένοι με την δολοφονία του γέροντα.

 

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο περιστατικό άκρατης και άκριτης βίας από τα Ισραηλινά στρατεύματα και για μία ακόμη δολοφονία αμάχου και μάλιστα αμάχου που στοχοποιήθηκε ακριβώς επειδή είναι υπέρ της ειρήνης, τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του σε Γάζα, Λίβανο και Δυτική Όχθη και όλο και περισσότεροι άμαχοι πεθαίνουν από τις ισραηλινές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς.

Πέραν των νεκρών αμάχων ιδιαίτερα αυξημένα είναι και τα περιστατικά αποδεδειγμένων βασανιστηριών από τον Ισραηλινό στρατό οπού πέρα από μαχητές της Χαμάς και της Χεζμπολάχ πλέον βασανίζει μαζικά και αμάχους που διαμαρτύρονται ειρηνικά κατά της κατοχής ή που απλά βρίσκονται στα σπίτια τους. Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PHR), που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη, δηλώνουν ότι το περασμένο έτος στη Μέση Ανατολή σημειώθηκαν «σοκαριστικές βλάβες σε αμάχους και συστηματικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» στο Ισραήλ, τη Γάζα, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το Λίβανο. «Αυτές οι συγκρούσεις έχουν σημαδευτεί από σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η στοχοποίηση αμάχων, η σεξουαλική βία που σχετίζεται με τις συγκρούσεις και τα βασανιστήρια και η εξευτελιστική μεταχείριση ισραηλινών ομήρων και παλαιστίνιων κρατουμένων», δήλωσε ο Sam Zarifi, εκτελεστικός διευθυντής της PHR.

Η διεθνής δικηγόρος Lara Elborno λέει ότι οι δηλώσεις που έγιναν δημοσίως από Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα είναι «ουσιώδεις για την τεκμηρίωση του στοιχείου της πρόθεσης γενοκτονίας» στην υπόθεση ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. «Όταν ακούμε αυτούς τους Ισραηλινούς ηγέτες να αναφέρονται στους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινα ζώα, ότι δεν υπάρχουν αθώοι πολίτες, ότι τα παιδιά της Γάζας το προκάλεσαν μόνοι τους, μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτή είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθεί η βιομηχανικής κλίμακας σφαγή των Παλαιστινίων», δήλωσε η Elborno στο Al Jazeera. Η δικηγόρος δήλωσε ότι, ανεξάρτητα από το τι λένε οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, «γνωρίζουμε ήδη ότι πρόκειται για γενοκτονία». «Το βλέπουμε να διαδραματίζεται κάθε μέρα τον τελευταίο χρόνο», είπε, προσθέτοντας ότι οι Παλαιστίνιοι «υφίστανται αυτή τη διαδικασία απανθρωποποίησης τα τελευταία 76 χρόνια».

Τα σημάδια του πολέμου είναι χαραγμένα σε κάθε δρόμο της Γάζας. Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, οι βομβαρδισμοί πυροβολικού και οι κατεδαφίσεις έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε μια απέραντη ερημιά ερειπίων. Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει το 75% των υποδομών της Γάζας, αφήνοντας το παλαιστινιακό έδαφος αγνώριστο. «Αυτό είναι το σπίτι μου, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό, μόνο ένα μικρό μέρος του σπιτιού μου. Δεν μπορώ να μπω μέσα», δήλωσε στα διεθνή μέσα η Rabab Maghari, μια εκτοπισμένη Παλαιστίνια, καθώς καθόταν ανάμεσα στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων κτιρίων. «Μακάρι να μπορούσα να μπω μέσα και να πάρω κάποια από τα υπάρχοντά μου. Αλλά το όνειρό μου καταστράφηκε», είπε. «Νιώθεις σαν να βλέπεις εφιαλτή. Θέλεις να ξυπνήσεις από αυτό και να επιστρέψεις, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε τίποτα πίσω. Μέχρι πότε θα παραμείνουμε έτσι; Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να είμαστε υπό πολιορκία και υπό πίεση; Οι μέρες μας είναι όλες μόνο πόλεμος. Δεν νιώθουμε καμία άνεση ή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Μετά από ένα χρόνο πολέμου στη Γάζα το Ισραήλ έχει εξαπλώσει τις επιχειρήσεις του και μεταφέρει τη σύγκρουση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, η Γάζα είναι πλέον ένα απέραντο νεκροταφείο περιτριγυρισμένο από ερείπια, αν ο πόλεμος συνεχίσει τότε η αυτή η εικόνα θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και οι εκατομμύρια νεκροί δεν θα είναι οι στρατιώτες και οι υπεύθυνοι για τη σύγκρουση αλλά οι άμαχοι και τα μικρά παιδιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού είναι φίλοι της Κουλας ……λογικά ότι πιο σάπιο ,ελεηνο ,βρωμερό έβγαλε η φύση !!!!
    Ο “88” μπροστά τους μοιάζει σαν άγγελος από το μέλλον που ήθελε να σώσει τον κόσμο ….

  2. Κλασικά σιωνιστικά σκουλήκια διαποτισμένα από φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Μία ζωή αυτοί ήταν. Δειλές κουράδες που τα βάζουν μόνο με αμάχους και πάλι με ύπουλες και δόλιες μεθόδους, σαν καλά σκουλήκια που είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This