Το DNA αποκαλυπτει την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη!

Πρόκειται για έναν εβραίο μετανάστη που σκότωνε γυναίκες υπό τις εντολές Μασονικής Στοάς.

Must Read

Αυτό είναι το πρόσωπο του πιο διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου στον κόσμο, σύμφωνα με έναν συγγραφέα που μελετά την υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Ο ερευνητής του Αντεροβγάλτη Ράσελ Έντουαρντς χρησιμοποίησε νέα τεχνολογία αναδιαμόρφωσης προσώπου για να δημιουργήσει αυτή την ασπρόμαυρη εικόνα CGI του πώς θα έμοιαζε ο δολοφόνος εκείνη την εποχή. Ήταν αφότου ο κ. Έντουαρντς χρησιμοποίησε στοιχεία DNA από το σάλι ενός από τα θύματά του για να «αποδείξει» ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν στην πραγματικότητα ο Aaron Κοσμίνσκι, ένας Εβραίος μετανάστης από την Πολωνία, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους την εποχή των φρικτών δολοφονιών στο Γουάιτσαπελ.

Τώρα, σε ένα δεύτερο βιβλίο για την υπόθεση, ο κ. Έντουαρντς ισχυρίζεται ότι όχι μόνο αναγνώρισε οριστικά τον Αντεροβγάλτη, αλλά και τον λόγο για τον οποίο ακρωτηρίαζε τα θύματά του με τέτοιο τρόπο και πώς απέφυγε τη δικαιοσύνη. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έσφαξε και δολοφόνησε τουλάχιστον πέντε γυναίκες στην περιοχή Γουάιτσαπελ του ανατολικού Λονδίνου σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888. Σε τρία θύματα είχαν αφαιρεθεί εσωτερικά όργανα, γεγονός που οδήγησε στη θεωρία ότι ο δολοφόνος είχε κάποιες ανατομικές ή χειρουργικές ικανότητες.

Η αστυνομία διερεύνησε τις βάναυσες δολοφονίες 11 γυναικών, κυρίως ιερόδουλων, από τον Απρίλιο του 1888 έως τον Φεβρουάριο του 1891, γνωστές ως δολοφονίες του Γουάιτσαπελ. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο τρίτος έως ο έβδομος από αυτούς, γνωστοί ως οι Κανονικοί Φόνοι, πραγματοποιήθηκαν σίγουρα από τον Αντεροβγάλτη. Οι Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly σκοτώθηκαν σε διάστημα εννέα εβδομάδων από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 1888. Σε όλους κόπηκε ο λαιμός, τραυματίστηκαν μεταθανάτια, μεταξύ άλλων στον κόλπο, και πάρθηκαν μέρη του σώματος των Chapman, Eddowes και Kelly. Πώς λοιπόν ο κ. Edwards «επιβεβαίωσε» τον Κοσμίνσκι ως τον Αντεροβγάλτη;

Ο αστυνομικός Watkins ήταν ο αξιωματικός που ανακάλυψε το βαριά ακρωτηριασμένο πτώμα του τέταρτου θύματος του Αντεροβγάλτη, της Catherine Eddowes, στις 30 Σεπτεμβρίου 1888 σε ένα πεζοδρόμιο της Mitre Square. Το κεφάλι της ήταν σχεδόν κομμένο και η μύτη της ανοιχτή. Ήταν το δεύτερο θύμα του την ίδια νύχτα. Ένα μεταξωτό σάλι που φορούσε ήταν γεμάτο αίμα. Σχεδόν 120 χρόνια αργότερα, το 2007, ο κ. Edwards, ένας επιχειρηματίας από το βόρειο Λονδίνο, βρήκε το υποτιθέμενο σάλι σε δημοπρασία στο Bury St Edmunds του Suffolk.

Από περιέργεια, αλλά με σκεπτικισμό, το αγόρασε και το βρήκε αξιοσημείωτα διατηρημένο με αυτό που φαινόταν να είναι αίμα και ακόμη και λεκέδες σπέρματος ακόμα στο ρούχο. Θα μπορούσε να το είχε αφήσει στον τόπο του εγκλήματος, αναρωτήθηκε. Έτσι άρχισε μια μακρά σειρά εξετάσεων DNA στις υποτιθέμενες κηλίδες αίματος και σπέρματος, με τη βοήθεια μακρινών συγγενών του θύματος και του υπόπτου. Είναι αξιοσημείωτο ότι υπήρξε θετική ταύτιση για τις κηλίδες αίματος και έναν ανώνυμο άμεσο απόγονο της κας Eddowes. Το αίτημα για εκταφή της σορού του Κοσμίνσκι απορρίφθηκε, ωστόσο το DNA που βρέθηκε στις κηλίδες σπέρματος ταυτοποιήθηκε επίσης με έναν από τους απογόνους της αδελφής του Κοσμίνσκι .

Αυτό, λέει ο κ. Έντουαρντς, αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη για την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη – μια υπόθεση που παρέμενε άλυτη από το 1888. Ο Κοσμίνσκι γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1865, δηλαδή ήταν 22 και 23 ετών την εποχή των δολοφονιών. Μεγάλωσε στην Κλοντάβα, κοντά στη Βαρσοβία, ο μικρότερος από τα επτά παιδιά, με τον πατέρα του να πεθαίνει όταν ήταν μόλις οκτώ ετών. Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και τα αρχεία δείχνουν ότι μπορεί να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατριό του. Το 1882, έξι χρόνια πριν από τις δολοφονίες, η οικογένεια κατέφυγε στο Ιστ Εντ του Λονδίνου για να γλιτώσει από τον αντισημιτισμό που εξαπλωνόταν στην ανατολική Ευρώπη μετά το θάνατο του τσάρου Αλέξανδρου Β’ ένα χρόνο νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τους φόνους, ο Δρ Ρόμπερτ Άντερσον, επικεφαλής του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών του Λονδίνου, είχε χαρακτηρίσει τον Κοσμίνσκι ως βασικό ύποπτο.

Οι προηγούμενες εμπιστευτικές εκθέσεις της αστυνομίας, οι οποίες δημοσιεύθηκαν το 1894 ως «Υπόμνημα Μακνάχτεν», κατέγραφαν ότι οι ντετέκτιβ πίστευαν ότι είχε «μεγάλο μίσος για τις γυναίκες, ειδικά για την τάξη των ιερόδουλων, και είχε έντονες δολοφονικές τάσεις». Περαιτέρω έρευνα του κ. Έντουαρντς αποκάλυψε έκτοτε πώς πιστεύει ότι ο κατά συρροή δολοφόνος απέφυγε τη δικαιοσύνη λόγω της εμπλοκής του αδελφού του στον τεκτονισμό, ακόμη και γιατί έλαβαν χώρα οι ακρωτηριασμοί.

Τον Φεβρουάριο του 2023 έλαβε αρκετές φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων και μία με 15 άνδρες, όλοι με μουστάκια και ντυμένοι το ίδιο με κοστούμια και ένα πανωφόρι. Αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλη της Στοάς του Ισραήλ, ενός τάγματος μασονίας που δημιουργήθηκε για τους Εβραίους μετανάστες στη Βρετανία. Ένας από αυτούς ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Κοσμίνσκι, ο Ισαάκ, ο οποίος ήταν ένας πλούσιος ράφτης που είχε μετακομίσει στο Λονδίνο το 1870 και είχε αλλάξει το επώνυμό του σε Άμπραχαμς. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε έναν αρχαίο μασονικό κώδικα, ο «Master Mason», που ονομαζόταν Hiram Abiff, δολοφονήθηκε από τρεις δολοφόνους, γνωστούς ως «The Juwes», επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα μυστικά του.

Ο κ. Έντουαρντς είναι πεπεισμένος ότι ο Αντεροβγάλτης δεν ήταν ένας τυχαίος ακρωτηριαστής, αλλά εκτελούσε αυτές τις μασονικές οδηγίες. Πιστεύει επίσης ότι οι μασονικές διασυνδέσεις του αδελφού του ήταν πιθανότατα αυτές που απέτρεψαν τη σύλληψη του μικρότερου αδελφού του, για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις κατά των Εβραίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This