Βουλή: Πρωτοφανής απόφαση για να προστατευθεί ο Μητσοτάκης!

Must Read

Δεν θα γίνονται πλέον στη Βουλή οι άτυπές προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η Ολομέλεια της Βουλής ομόφωνα αποφάσισε ανάμεσα στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να παρεμβάλλονται οι τοποθετήσεις δύο βουλευτών.

Την σχετική πρόταση είχε κάνει στη Διάσκεψη των Προέδρων, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη και τώρα εγκρίθηκε από την Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας διευκρίνισε ότι το μέτρο θα λειτουργήσει «πιλοτικά» και αν αποδειχθεί λειτουργικό θα περάσει στον Κανονισμό της Βουλής.

«Με το μέτρο αυτό θα διευκολύνουμε τη δουλειά των απλών βουλευτών, οι οποίοι χρειάζονται να περιμένουν αρκετές ώρες για να μιλήσουν», ανέφερε ο Κ. Τασούλας, θυμίζοντας ότι η παρούσα Βουλή ουσιαστικά έχει 10 κόμματα, καθώς εκτός από τις 9 Κοινοβουλευτικές Ομάδες υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι που αριθμούν 14 βουλευτές.

Την αντίθεσή του στο να ισχύσουν χρονικοί περιορισμοί για τους πολιτικούς αρχηγούς, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας, ο οποίος επανέφερε την πρόταση του κόμματός του, να μην πληρώνονται όσοι βουλευτές δεν είναι παρόντες στις συνεδριάσεις.

«Αυτό είναι η επιτομή του λαϊκισμού, καθώς δεν υπάρχει Κοινοβούλιο στον κόσμο, στο οποίο οι βουλευτές να είναι παρόντες όλη την ώρα», διαμαρτυρήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης. Πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας, έθιξε το θέμα των κενών εδράνων, λέγοντας ότι «ειδικά τα έδρανα της Ν.Δ. είναι σκανδαλωδώς κενά».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης πρότεινε να υιοθετηθεί το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον χρόνο της ομιλίας των πολιτικών αρχηγών αλλά και των υπουργών. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και σε αρκετά κοινοβούλια της Ε.Ε., ο χρόνος ομιλίας ρυθμίζεται με αυτόματο χρονοδιακόπτη και τα μικρόφωνα κλείνουν αυτόματα όταν περάσει ο ορισμένος χρόνος. Ο Κ. Τασούλας δεσμεύθηκε να εξετάσει την πρόταση.

Η Ε. Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να αυτοπεριοριστούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, «για να ξαναγεμίσουν τα έδρανα και να μη χρειάζεται ένας βουλευτής που για παράδειγμα είναι στην πρώτη δεκάδα των ομιλητών, να περιμένει έως και 6 ώρες για να του δοθεί ο λόγος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This