Οι Ιρλανδοί κυανόκρανοι στο στόχαστρο του Ισραήλ – Η πολεμική μηχανή του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τους Ιρλανδούς ως ανθρώπινη ασπίδα

Must Read

Το UNP6-52 είναι ένα μικρό φυλάκιο κοντά στη Γαλάζια Γραμμή, τα de facto σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, και απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από την κύρια ιρλανδική βάση, το UNP2-45, γνωστότερο ως Camp Shamrock. Περίπου 350 Ιρλανδοί στρατιώτες εδρεύουν κανονικά στο Shamrock, αλλά περίπου 70 βρίσκονταν σε άδεια στην Ιρλανδία όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε αυτό που αποκαλεί περιορισμένη εισβολή στο νότιο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το ιρλανδικό φυλάκιο είναι ο τόπος σφοδρών μαχών – όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 ισραηλινοί στρατιώτες, καθώς και δεκάδες μαχητές της Χεζμπολάχ. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη. Είναι απαράδεκτο να διακυβεύεται η ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ που εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η UNIFIL υπενθυμίζει επειγόντως σε όλους τους φορείς τις υποχρεώσεις τους να προστατεύουν το προσωπικό και την περιουσία του ΟΗΕ».

(Τα ισραηλινά άρματα έχουν σταματήσει ακριβώς έξω από την Ιρλανδική βάση για να προφυλαχθούν)

Η ενημέρωση ακολουθεί τις αναφορές των λιβανέζικων μέσων ενημέρωσης Al-Mayadeen που ανέφεραν ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ είχαν λάβει εντολή να μην εμπλακούν με τις ισραηλινές δυνάμεις που βρίσκονται δίπλα στους κυανόκρανους «για να προστατεύσουν τις ζωές του διεθνούς προσωπικού». Οι εκθέσεις του ΟΗΕ κατηγόρησαν επίσης τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ότι χρησιμοποιούν τους ειρηνευτές της UNIFIL ως ανθρώπινες ασπίδες για να προφυλαχθούν από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Ο Ιρλανδός αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας Micheal Martin δήλωσε ότι το Ισραήλ έθεσε σε κίνδυνο τα ιρλανδικά στρατεύματα. «Το Ισραήλ λέει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις υποχρεώσεις του να διατηρεί τους Ιρλανδούς ειρηνευτές ασφαλείς και μακριά από κινδύνους, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η πράξη του Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των ιρλανδικών στρατευμάτων». Ο κ. Martin δήλωσε ότι ένα εξωτερικό φράγμα του φυλακίου είχε υποστεί ζημιά από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά» του Ισραήλ που πραγματοποίησε έκρηξη σε κοντινό κτίριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This