Θερμό επεισόδιο Νετανιάχου με ΗΠΑ!

Το μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού προς του Λιβανέζους και το θερμό επεισόδιο λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Γκάλαντ στο Πεντάγωνο

Must Read

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ, μόλις λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΑΜ στο Πεντάγωνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απαιτεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πριν από την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στην Ουάσιγκτον. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάλαντ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στις 9 Οκτωβρίου, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Η κίνηση αυτή του Νετανιάχου ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο τις συναντήσεις του υπουργού του στην Ουάσιγκτον.




Προειδοποίηση προς του Λιβανέζους με βιντεοσκοπημένο μήνυμα

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου έστειλε μήνυμα στους πολίτες του Λιβάνου, με βίντεο τα οποία δημοσιεύτηκαν στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ίδιος μιλάει στα αγγλικά.

Στο μήνυμά του κάλεσε «χριστιανούς, σιίτες και σουνίτες» να ξεσηκωθούν κατά της Χεζμπολάχ και να πάρουν πίσω τη χώρα τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, απείλησε ότι η χώρα θα βιώσει «καταστροφές και δεινά όπως αυτά που βλέπουμε στη Γάζα».

«Εξοντώσαμε τον (Χασάν) Νασράλα», τον ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, «και τον διάδοχο του Νασράλα και τον αντικαταστάτη του διαδόχου», είπε ο Νετανιάχου στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της ομιλίας του ο Νετανιάχου απευθυνόταν στους Λιβανέζους, προτρέποντάς τους να ανακτήσουν τον έλεγχό της χώρας τους από τη Χεζμπολάχ. «Τώρα εσείς, ο λιβανέζικος λαός, βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Είναι δική σας επιλογή» είπε, προσθέτοντας: «Μπορείτε να επαναφέρετε τη χώρα στο μονοπάτι της ειρήνης και της ευημερίας».

«Απελευθερώστε τη χώρα σας από τη Χεζμπολάχ, ώστε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Απελευθερώστε τη χώρας σας από τη Χεζμπολάχ ώστε οι μελλοντικές γενιές των παιδιών του Λιβάνου και του Ισραήλ να μην γνωρίσουν ούτε πόλεμο ούτε αιματοχυσία αλλά να ζήσουν επιτέλους μαζί εν ειρήνη».

Φόβοι ότι το Ισραήλ θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Άλι Χαμίε δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει λάβει μόνο «δεσμεύσεις» αλλά καμία σαφή «εγγύηση» ότι το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού, που βρίσκεται κοντά στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Οι αρχές «θέλουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τους τερματικούς σταθμούς σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, πρώτα και κύρια το διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο (ισραηλινός) εχθρός δεν νοιάζεται ούτε για ζωές αμάχων ούτε για πολυκατοικίες (…) πώς θα έδινε εγγυήσεις;» Έπειτα από «διεθνείς επαφές», η Βηρυτός πήρε «δεσμεύσεις», είπε, σημειώνοντας ωστόσο: «Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ σαφών εγγυήσεων και δεσμεύσεων».

Χθες, Δευτέρα, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε ενάντια σε οποιαδήποτε επίθεση στο αεροδρόμιο ή σε δρόμους που οδηγούν σε αυτό, κυρίως για να επιτραπεί σε όσους επιθυμούν να φύγουν από τον Λίβανο.

Καθημερινά, παρά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν στόχο περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο, ο κρατικός αερομεταφορέας του Λιβάνου εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις.

Ο Χαμίε απέρριψε τις ισραηλινές κατηγορίες ότι αποστέλλονται όπλα στη Χεζμπολάχ μέσω του λιβανικού αεροδρομίου και συνοριακών περασμάτων. «Το αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι είναι υπό τη νομική δικαιοδοσία του Λιβάνου, τα τελωνεία, η γενική ασφάλεια, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας και ο στρατός συνεργάζονται εκεί», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Οποιοδήποτε στρατιωτικό αεροσκάφος ή αεροπλάνο που μεταφέρει όπλα πρέπει να λάβει πρωτύτερη άδεια από τον στρατό».

Ένα ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή κοντά στο πέρασμα Μάσναα, στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και της Συρίας, απέκλεισε τον δρόμο που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου.

Δείτε επίσης:

Μέση Ανατολή: Συγκλονιστικό βίντεο παραθέτει τα ονόματα 34.000 νεκρών Παλαιστίνιων στη Γάζα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κακοστημένο θέατρο. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ το Εβραϊκό Κράτος, η Αμερική θα ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ να σταθεί Πρόεδρος στης ΗΠΑ (και οι ΗΠΑ γενικα), χωρίς τα εβραϊκά media και κεφαλαία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This