Έγκλημα στην Εύβοια: «Του κάρφωσε το μαχαίρι όπου έβρισκε» λένε κάτοικοι του χωριού – Η αιτία που «όπλισε» το χέρι του δράστη

Ζητούσε συνέχεια χρήματα από το θείο του - Είχε εθισμούς και εκρηκτικές αντιδράσεις λένε οι κάτοικοι

Must Read

Στο θρήνο έχει βυθιστεί τις τελευταίες ώρες το χωριό Σπαθάρι, του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, από το άγριο φονικό με θύμα έναν 73χρονο άνδρα, που δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές από τον 38χρονο ανιψιό του.

Ο ηλικιωμένος έδινε συστηματικά χρήματα στο συγγενικό του πρόσωπο, που φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, ενώ είχε και εθισμούς, που τον οδηγούσαν συχνά σε ακραίες αντιδράσεις. Ενδεικτικό της κατάστασής του είναι το περιστατικό που συνέβη πριν από ένα χρόνο, όταν είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς και κατέστρεψε ένα περιπολικό.

Χθες το βράδυ θείος και ανιψιός βρίσκονταν στο καφενείο του χωριού. Ο 38χρονος του ζήτησε χρήματα ξανά, όμως για πρώτη φορά ο ηλικιωμένος αρνήθηκε. «Δεν μπορώ να σου δώσω χρήματα ξανά, όποτε θες φαγητό να έρχεσαι σπίτι να τρως», του είπε. Τυπικά, το περιστατικό είχε λήξει, όμως όταν ο 73χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, άκουσα την πόρτα να χτυπά και είδε τον ανιψιό του να κοντοστέκεται απ’ έξω. Όταν του άνοιξε, «θολωμένος» από οργή, ο 38χρονος τον μαχαίρωσε ξανά και ξανά. Κατακρεουργημένος και γεμάτος αίματα βρήκε τη δύναμη και σύρθηκε μέχρι το καφενείο, ζητώντας βοήθεια, ενώ πρόλαβε να πει στους συγχωριανούς του ποιος το έκανε.

«Του κάρφωσε το μαχαίρι όπου έβρισκε»

«Πήγε στο σπίτι του θείου του, άνοιξε την πόρτα και τον μαχαίρωσε. Του κάρφωσε το μαχαίρι όπου έβρισκε στο πρόσωπο, στο λαιμό και την πλάτη, έχασε πολύ αίμα ο άνθρωπος» ανέφερε κάτοικος της περιοχής που βρήκε μέσα στα αίματα τον άτυχο συγχωριάνο του και συνέχισε:

«Εγώ κάλεσα κατευθείαν ασθενοφόρο και τον πήγανε στη Χαλκίδα στο νοσοκομείο. Ο ανιψιός του αφού τον μαχαίρωσε είχε εξαφανιστεί και η αστυνομία τον έψαχνε. Αυτός παράτησε τη μηχανή στο γήπεδο κοντά και δεν ξέραμε που είναι. Κάποιοι που τον είδαν είπαν ότι κρατούσε ένα όπλο και έφυγε περπατώντας, μάλλον για να κρυφτεί. Ο 73χρονος στη Χαλκίδα έμενε μόνιμα με τη γυναίκα του αλλά ερχόταν πολύ συχνά εδώ στο χωριό στο σπίτι τους, γιατί φρόντιζαν και κάτι ζωάκια που είχανε. Δεν νομίζω να υπήρχαν κληρονομικά ζητήματα μεταξύ τους και να ήταν αυτός ο λόγος που του επιτέθηκε, γιατί ο 35χρονος είχε γενικότερα περίεργο προφίλ και προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε πολλούς εδώ στο χωριό».

«Συνεχώς προκαλεί προβλήματα, φέρεται περίεργα»

Ο κάτοικος του χωριού μίλησε και για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του άτυχου 73χρονου. «Αυτό που έγινε συγκεκριμένα χθες είναι ότι ο 35χρονος του ζήτησε λεφτά και  αυτή τη φορά δεν του έδωσε. Ίσως ήθελε να φτιάξει τη μηχανή του, γιατί του είχε χαλάσει», τόνισε και συνέχισε:

«Αυτός είναι ανύπαντρος από όσο γνωρίζουμε, δεν παντρεύτηκε. Μένει μόνιμα στην Αθήνα και δουλεύει σαν μπράβος σε μαγαζιά, έτσι μας έλεγε. Ποτέ δεν στέριωσε σε άλλες δουλειές που προσπάθησε να κάνει. Εδώ τον φοβούνται όλοι στο χωριό. Συνεχώς προκαλεί προβλήματα σε συνομηλίκους του, απειλεί κόσμο και φέρεται πολύ περίεργα, το παίζει “ιστορία”. Πριν λίγες μέρες έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας και επιτέθηκε σε συγχωριανό με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να τον μαζέψουν, αλλά τον άφησαν ελεύθερο και πάλι έκανε τα ίδια». 

 

Το κουβάρι της αιματηρής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται χθες το απόγευμα, όταν ο ηλικιωμένος μπήκε γεμάτος αίματα στο καφενείο του χωριού Σπαθάρι του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια και μετά κατάρρευσε. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δεχτεί τουλάχιστον έξι μαχαιριές από τον 38χρονο ανιψιό του, που είχε πάει να τον βρει στο σπίτι του «κυριευμένος» από θυμό.

Αμέσως μόλις αντίκρισαν τον 73χρονο, οι θαμώνες του καφενείου κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο κέντρο υγείας Μαντουδίου, με σκοπό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Εντούτοις, αργά τη νύχτα έγινε γνωστό πως ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα που του είχε προκαλέσει το μαχαίρι του ανιψιού του.

Ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, συνελήφθη κοντά στο νεκροταφείο του χωριού και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου πέρασε και το βράδυ, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας στην Χαλκίδα.

Δείτε επίσης: Φονικό στην Εύβοια: Ανιψιός μαχαίρωσε τον 73χρονο θείο του – Κατέληξε στο νοσοκομείο ο άνδρας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This