Μαζική εξέγερση στην Αλβανία κατά του καθεστώτος Ράμα! – Εκστρατεία απόκρυψης από τα Μέσα Ενημέρωσης

Άγρια βία και καταστολή από το καθεστώς Ράμα

Must Read

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην Αλβανία βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν την αντικατάσταση της κυβέρνησης από ένα τεχνοκρατικό υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί εδώ και καιρό τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για διαφθορά, χειραγώγηση προηγούμενων ψηφοφοριών και σφετερισμό εξουσιών της δικαιοσύνης. Το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα πραγματοποιεί διαμαρτυρίες στο κοινοβούλιο την τελευταία εβδομάδα, μετά την καταδίκη ενός μέλους του για συκοφαντική δυσφήμιση και τη φυλάκισή του σε μια υπόθεση που θεωρεί πολιτικά υποκινούμενη. Ο Ervin Salianji έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι δημοκράτες, οι οποίοι διοργανώνουν ενίοτε βίαιες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης από το 2013, ζητούν επίσης την απελευθέρωση του Μπερίσα από τον κατ’ οίκον περιορισμό, ο οποίος διατάχθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για φερόμενη διαφθορά.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα μπροστά από το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο στα Τίρανα, φωνάζοντας «Κάτω η δικτατορία» και «Μπερίσα, Μπερίσα». Αφού συγκρούστηκαν για λίγο με την αστυνομία, πέταξαν βόμβες μολότοφ. Έξω από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτόξευσαν και πάλι βόμβες μολότοφ και έκαψαν μια αφίσα του πρωθυπουργού, ο οποίος ηγείται του κόμματος. Στη συνέχεια έκαναν το ίδιο έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Δημαρχείο.

Έξω από το κοινοβούλιο, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να τους διαλύσει. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν πάρει θέσεις για την προστασία των κυβερνητικών θεσμών. Η αστυνομία δήλωσε ότι η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία, 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα και σκληρά αντικείμενα. Ορισμένοι διαδηλωτές εθεάθησαν με μάτια που έτρεχαν από δακρυγόνα και μερικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα Τίρανα καίγονται και τα Μέσα Ενημέρωσης αντί να καλύπτουν τα συνταρακτικά γεγονότα, με τους χιλιάδες διαδηλωτές, τις μάχες με την αστυνομία, τα δακρυγόνα και τις μολότοφ, επιλέγουν με την ένοχη σιωπή τους την παροχή κάλυψης στο εγκληματικό καθεστώς Ράμα, το οποίο εργάζεται πολύ σκληρά για να προωθήσει την Ατζέντα των ΗΠΑ στην Αλβανία και τα Βαλκάνια και το οποίο διαπράττει καθημερινά εγκλήματα έναντι των πολιτών του, ειδικά έναντι της ελληνικής μειονότητας, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα Μέσα που την προωθούν να αδιαφορούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This