Ο Μακρόν θα επισκεφθεί στρατόπεδο στη Γαλλία όπου εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες

Must Read

Ο Εμμανουελ Μακρόν, θα επισκεφθεί ένα «στρατόπεδο στην ανατολική Γαλλία», όπου περίπου 2.300 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται υπό «πραγματικές συνθήκες» πολέμου. Η ταξιαρχία θα πρέπει να είναι «επιχειρησιακή, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εκπαίδευση», σύμφωνα με πηγές του γαλλικού υπουργείου άμυνας.

  • της Μαρίας Δεναξά

Τον Ιούνιο ο γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μιας ολόκληρης ταξιαρχίας κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Γαλλία για τον εορτασμό της 80ής επετείου της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία.

Τον Μακρόν θα συνοδεύουν ο γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνου και ο ουκρανός υπουργός Αμυνας Ρούστεμ Ουμέροβ. «Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός που εχουμε υποσχεθεί στους Ουκρανούς και η εκπαίδευση που τους παρέχεται για να δημιουργηθεί μια ταξιαρχία που θα είναι κατάλληλη για πόλεμο και επομένως ικανή να εμπλακεί σε μάχη», δήλωσε σύμβουλος του Μεγάρου των Ηλυσίων. «Στόχος της ταξιαρχίας είναι να είναι επιχειρησιακή, στο μέτωπο, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η εκπαίδευση», πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση προβλέπεται να διαρκέσει δύο μήνες (Οκτώβριο-Νοέμβριο), σύμφωνα με έγγραφο της γαλλικής προεδρίας. Η εκπαίδευση βασίζεται στην «εμπειρία» στο ουκρανικό πεδίο μάχης και διεξάγεται σε υποδομές, σημεία υποστήριξης και δίκτυα χαρακωμάτων που «ανταποκρίνονται στην ουκρανική πραγματικότητα». «Είναι απολύτως πανομοιότυπο με αυτό που θα αντιμετωπίσουν στο πεδίο», υπο «πραγματικές συνθήκες, άγχος, θόρυβο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη», σημειώνει το Ελιζέ.

Από αυτή την ταξιαρχία των 4.500 στρατιωτών, οι 2.300 εκπαιδεύονται στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου της ταξιαρχίας, τριών ταγμάτων πεζικού και του προσωπικού υποστήριξής τους (μηχανικοί, πυροβολικό, επιτήρηση και αναγνώριση εδάφους-αέρος), και οι υπόλοιποι στην Ουκρανία από Ουκρανούς.

Τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα Caesar και μαχητικά αεροσκάφη

Η Γαλλία θα παράσχει 128 τεθωρακισμένα οχήματα του μετώπου (VAB), 18 πυροβόλα Caesar, «περισσότερα από 18» AMX-10, 20 αντιαρματικούς πυραύλους Milan και 10 μεγάλα στρατιωτικά φορτηγά TRM σχεδιασμένα για αποστολές υποστήριξης σε δύσκολο έδαφος.

Τον Ιούνιο, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε επίσης την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 στους Ουκρανούς. Οι πιλότοι και οι μηχανικοί εκπαιδεύονται ήδη στα αεροσκάφη που θα παραδοθούν. Η Γαλλία συμμετέχει επίσης στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων για να πετάξουν αμερικανικά F16. Συνολικά, η Γαλλία έχει ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 15.000 Ουκρανούς στρατιώτες σε διάφορους τομείς (μάχη πεζικού, πυροβολικό, συντήρηση του μεταφερόμενου εξοπλισμού, υγεία κ.λπ.)

Η Ουκρανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον πιο σκληρό χειμώνα από τη ρωσική εισβολή στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου 2022, προειδοποίησε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, καλώντας τους συμμάχους να εντείνουν την υποστήριξή τους. Οι ουκρανικές δυνάμεις χάνουν σταθερά έδαφος στην περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας, όπου ο ρωσικός στρατός ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά την κατάληψη νέων χωριών, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στη στρατηγικής σημασίας πόλη Πρόκοφσκ.

Δείτε επίσης:

Ευρώπη υπό πολιορκία: Η επέλαση των παρανόμων μεταναστών απειλεί την Γηραιά Ήπειρο – Εικόνες ΣΟΚ!

Γαλλία: «Ακλόνητη» η διορισμένη κυβέρνηση Μπαρνιέ – Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής εναντίον της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This