Οι ολέθριες συνέπειες ενός πλήγματος του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν

Τεράστιος κίνδυνος για την δημόσια υγεία του πλανήτη ένα πλήγμα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Must Read

Στο Ισραήλ δεν έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ως απάντηση στο πυραυλικό μπαράζ της Τεχεράνης, καθώς ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι «όλα είναι στο τραπέζι».

Το Ισραήλ υποσχέθηκε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση του Ιράν, με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να λέει ότι η Τεχεράνη «θα το πληρώσει». Αυτό προκάλεσε εικασίες σχετικά με την κλίμακα της απάντησης του Ισραήλ και τις επιλογές του. «Σε περίπτωση [ισραηλινού] χτυπήματος στις [ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις], θα ήταν, πρώτα και κύρια, μια καταστροφή για το Ισραήλ και τους συμμάχους του… Θα πω, γενικά, ότι θα είναι ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή… Και όταν η Αμερική κάνει πίσω από όλα αυτά, θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που θα απειλήσει την καταστροφή του ίδιου του Ισραήλ», δήλωσε στο Sputnik ο Evgeny Mikhailov, βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός παρατηρητής και πολιτικός αναλυτής.

Η επίδραση των εκρηκτικών στα πυρηνικά υλικά που είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του Ιράν, οι οποίες πιθανότατα διαθέτουν χαμηλά εμπλουτισμένο ουράνιο, θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που θα υπερέβαινε τα σύνορα της χώρας. Η επίθεση του Ισραήλ στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να διευρύνει τη σύγκρουση στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα επιτάχυνε την πρόοδο του Ιράν προς την κατασκευή πυρηνικής συσκευής. «Η Τεχεράνη μπορεί να δει την πραγματική οπλοποίηση του πυρηνικού της προγράμματος ως τη μόνη επιλογή που έχει απομείνει και μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του ιρανικού καθεστώτος», αναφέρει το Bulletin of the Atomic Scientists.

Τα πυρομαχικά των IDF που χρησιμοποιούνται για τη στόχευση των σηράγγων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς θα ήταν αναποτελεσματικά κατά των ιδιαίτερα ενισχυμένων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. «Το μόνο συμβατικό όπλο που θα μπορούσε εύλογα να το επιτύχει αυτό είναι ο αμερικανικός διεισδυτής μαζικών πυρομαχικών GBU-57A/B, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί μόνο από μεγάλα αμερικανικά βομβαρδιστικά όπως το B-2 Spirit», αναφέρεται σε αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε στο Bulletin of the Atomic Scientists. Έτσι, τα μαχητικά βομβαρδιστικά F-15, F-16 και F-35 του Ισραήλ δεν θα μπορούσαν να τον μεταφέρουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This