Αρνητικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ: Επί Μπάιντεν το μερίδιο στην παγκόσμια Οικονομία πέφτει για πρώτη φορά κάτω από 15%

Από το κακό στο χειρότερο η οικονομία των ΗΠΑ

Must Read

Το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία έπεσε κάτω από το 15% κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν. Μέχρι το τέλος της θητείας του, προβλέπεται να φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο ρεκόρ του 14,76%, σύμφωνα με υπολογισμούς που βασίζονται σε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το 1990, οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 20,16% της παγκόσμιας οικονομίας, με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP). Το μερίδιο αυτό κορυφώθηκε στο 21,01% το 1999, με οικονομική παραγωγή 9,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με παγκόσμια παραγωγή 45,85 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, το μερίδιο των ΗΠΑ μειώνεται σταθερά από τότε, με την πιο απότομη πτώση να σημειώνεται μεταξύ 2006 και 2008, όταν μειώθηκε κατά 0,6% ετησίως. Το μερίδιο των ΗΠΑ αυξήθηκε προσωρινά κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, φθάνοντας το 16,26% το 2014 και το 2015, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική αυτή. Μέχρι το τέλος της προεδρίας Ομπάμα, το ποσοστό μειώθηκε στο 16,04%. Στη συνέχεια, το μερίδιο των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,7% επί Ντόναλντ Τραμπ. Στο δεύτερο έτος του Μπάιντεν, το μερίδιο των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το 15%, φθάνοντας στο 14,82% μέχρι το τέλος του 2023.

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ προβλέπουν ότι η τάση θα συνεχιστεί, με το μερίδιο των ΗΠΑ να μειώνεται κατά 0,06% έως το τέλος του 2024, με αποτέλεσμα τη σωρευτική μείωση κατά 0,58% επί Μπάιντεν στο 14,76%. Εν τω μεταξύ, το μερίδιο της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία αυξήθηκε στο 18,76%, ενώ το μερίδιο της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 4,33% τα τελευταία 33 χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This