«Είναι ένας γ@μημέν@ς ψεύτης»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου!

Βρισιές και απειλές Μπάιντεν κατά Νετανιάχου

Must Read

Ένα νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, με τίτλο «Πόλεμος», αποκαλύπτει την αυξανόμενη απογοήτευση του Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα.

Ο Μπάιντεν φέρεται να έχει επικρίνει τον Νετανιάχου για έλλειψη ξεκάθαρης στρατηγικής και εγωκεντρισμό, σταματώντας μάλιστα ένα φορτίο βομβών προς το Ισραήλ λόγω ανησυχιών για απώλειες αμάχων. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Μπάιντεν έχει επίσης εκφράσει άμεσα την οργή του για τον Νετανιάχου, λέγοντας ότι το Ισραήλ γίνεται αντιληπτό ως «κράτος-παρίας» λόγω των ενεργειών του. Σε ένα άλλο απόσπασμα του βιβλίου, αποκαλύπτεται πως ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου, σε συζήτηση με συμβούλους του, πουτ@νας γιο και ψεύτη. “That son of a b#tch, Bibi Netanyahu, he’s a bad guy. He’s a bad f#cking guy!” (αμετάφραστο) δήλωσε ο Μπάιντεν κατ’ ιδίαν για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε έναν από τους συνεργάτες του την άνοιξη του 2024, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα εντεινόταν, γράφει ο Γούντγουορντ.

Στον απόηχο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, ο Woodward περιγράφει τη σχέση του Μπάιντεν με τον Νετανιάχου. Ενώ ο Μπάιντεν υποστήριζε δημοσίως το Ισραήλ, τσακωνόταν παρασκηνιακά με τον Νετανιάχου για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξήγαγε τον πόλεμο στη Γάζα.

«Ποια είναι η στρατηγική σου, φίλε;» ρώτησε ο Μπάιντεν τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης τον Απρίλιο, αναφέρει ο Γούντγουορντ.

«Πρέπει να πάμε στη Ράφα», είπε ο Νετανιάχου.

«Μπίμπι, δεν έχεις καμία στρατηγική». Ο Μπάιντεν απάντησε.

Αλλά η απογοήτευση του Μπάιντεν για τον Νετανιάχου ξεχείλισε καθώς ο πόλεμος συνέχισε να κλιμακώνεται: «Είναι ένας γ@μημένος ψεύτης», είπε ο Μπάιντεν κατ’ ιδίαν για τον Νετανιάχου, αφού το Ισραήλ μπήκε στη Ράφα, γράφει ο Γούντγουορντ. «Μπίμπι, τι στο διάολο;» Ο Μπάιντεν φώναξε στον Νετανιάχου τον Ιούλιο, αφού μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε έναν κορυφαίο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ και τρεις πολίτες στη Βηρυτό, σύμφωνα με τον Γούντγουορντ. «Ξέρετε ότι η αντίληψη για το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο είναι όλο και περισσότερο ότι είστε ένα κράτος-απατεώνας, ένας απατεώνας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. είναι όλο και περισσότερο ότι είστε ένα κράτος απατεώνας, ένας απατεώνας. Έτσι ξέσπασε ο Μπαιντεν για το Ισραήλ τού Νετανιάχου. Μετά όμως που διάβασε την βαθυστόχαστη ανάλυση του Φαήλου Κρανιδιώτη άλλαξε γνώμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This