Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Δημητρίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα Λειτουργιών

Must Read

Προγραμματίζονται ήδη οι εκδηλώσεις για την γιορτή (26/10) του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, θα μεταφερθεί η λάρνακα των ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου από το κιβώτιο όπου φυλάσσονται στον Σολέα. Στην συνέχεια θα γίνει υποδοχή στον αύλειο χώρο του Ναού, της τιμίας κάρας του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου (προστάτη των καρκινοπαθών), από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από την Μακρυμάλλη Χαλκίδας.

Η τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει με το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιηθεί προϋπάντηση της εικόνας της Παναγίας «Φανερωμένης», από τον Ιερό Ναό Παναγίας «Φανερωμένης» Νέας Αρτάκης-Χαλκίδας. Την ιερή εικόνα, που θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, θα υποδεχθούν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, κληρικοί, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και πιστοί και θα πραγματοποιηθεί δέηση.

Έπειτα, η ιερή εικόνα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεστούν η επίσημη δοξολογία, η ακολουθία του Εσπερινού μετά του Παρακλητικού Κανόνος προς την Παναγία «Φανερωμένη» και ιερά αγρυπνία.

Από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελούνται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία (7:30 π.μ.), η Ακολουθία (Εσπερινός και Όρθρος) κατά το τυπικό της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου και η Ιερά Παράκληση (6.30 μ.μ.), Ιερά Αγρυπνία (9.00 μ.μ.).

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, πριν από την ακολουθία του Εσπερινού και της ιεράς Παρακλήσεως θα τελεστεί το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα τίθενται σε προσκύνηση τα φυλασσόμενα στον Ναό ιερά Λείψανα. Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στις 18.30 θα τελεστεί η ιερά Ακολουθία του Επιταφίου του Αγίου Δημητρίου και θα ψαλούν τα εγκώμια προς τον Μεγαλομάρτυρα και Πολιούχο της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This