To αιματοβαμμένο ωστικό κύμα που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου έχει συνθλίψει τον παλαιστινιακό λαό

Must Read

Η βία κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή και επεκτείνεται τις τελευταίες εβδομάδες πολύ πιο πέρα από τη Γάζα. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τώρα εκτός από τη Χαμάς στη Γάζα και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Δυτική Όχθη, τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, τους Χούθι στην Υεμένη και το Ιράν.

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Η πολύπλοκλη περιφερειακή σύρραξη που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, έχει προκαλέσει ένα αιματοβαμμένο ωστικό κύμα το οποίο για την ώρα κανείς δεν φαίνεται να επιθυμεί, να θέλει ή να μπορεί να σταματήσει και στο οποίο αδιαμφισβήτητα υπάρχει μια και μόνο πιθανή απάντηση για να λάβει τέλος: η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της διαρκούς ειρήνης.

Πριν από ένα χρόνο, η επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, πέρασε στην ιστορία πρωτίστως ως η αρχή ενός φρικτού εγκλήματος, με τη σφαγή εκατοντάδων γυναικών, ανδρών και παιδιών συνοδευόμενη από πράξεις φριχτών βασανιστηρίων, σεξουαλικής κακοποίησης και μια μαζική απαγωγή που δεν έχει λήξει.

Θα μείνει όμως στην ιστορία κι ως η στιγμή που συγκλόνισε τον κόσμο, καθώς οι συνέπειες αυτής της απερίγραπτης βαρβαρότητας επιδείνωσαν το μαρτύριο του παλαιστινιακού λαού. Ο ισραηλινός βομβαρδισμός της Γάζας, έχει σκοτώσει περισσότερες από 40.000 γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ενώ όσοι ακόμη αναπνέουν ζουν έναν εφιάλτη.

Ένα χρόνο μετά, ο Λίβανος επίσης ζει μια τραγωδία. Θύμα κι αυτός των συνεπειών της 7ης Οκτωβρίου, καθώς το Ισραήλ κοιτάζει πλέον βόρεια, κυριολεκτικά και μεταφορικά σε μια προσπάθεια επανάκτησης της ασφάλειας και της στρατιωτικής του αξιοπιστίας, την οποία έχασε πριν από ένα χρόνο στο νότιο τμήμα της επικράτειας του.

Πέρα όμως από τη Γάζα και το Λίβανο, είναι η Εγγύς και Μέση Ανατολή, που η κυβέρνηση Νετανιάχου επιδιώκει να αλλάξουν και σ αυτό το σκοπό αποδίδεται η δολοφονία του παλιού εχθρού Χασάν Νασράλα, ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Εν συντομία, η 7η Οκτωβρίου και τα επακόλουθά της, δεν είναι τίποτα παραπάνω απο την κορύφωση μιας τραγικής μονομαχίας που παρακολουθούμε εδώ και 76 χρόνια, ανάμεσα σε έναν λαό που φοβόταν ότι θα εξαφανιστεί κι έναν άλλο που παλεύει να υπάρξει. Επιδιώκοντας να εξοντώσει τη Χαμάς -δικαίως ονομαζόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση- το Ισραήλ, εξακολουθεί να συνθλίβει κάθε μέρα περισσότερο τον παλαιστινιακό λαό μέσα σε ένα μείγμα φόβου, κυνισμού και οργής, ενώ θάβει με φριχτά εγκλήματα πολέμου κάτω από τα ερείπια της Γάζας, το διεθνές δίκαιο.

Από τώρα και στο εξής, ο αντίκτυπος του σοκ που υπέστη το Κιμπούτς Μπε’ερί στις 7 Οκτωβρίου θα αντηχεί απο τη Γάζα και τη Βηρυτό μέχρι την Τεχεράνη και τη Σαναά. Σε τι θα οδηγήσει όλη αυτή η αιματοχυσία τελικά; Σε ποιο τέλος; Κανείς δεν ξέρει…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This