Εμανουέλ Μακρόν: Διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο 24 Οκτωβρίου στο Παρίσι

Το Reuters μετέδωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει προσκληθεί

Must Read

Στην διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για τον Λίβανο προχώρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στις 24 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η πολιτική κατάσταση στην χώρα και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εν μέσω συγκρούσεων Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, «στόχος της διάσκεψης είναι να κινητοποιήσει την διεθνή κοινότητα, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες προστασίας και έκτακτης ανακούφισης του λιβανικού λαού, και να εξετάσει τρόπους στήριξης των θεσμών του Λιβάνου, ιδιαίτερα των λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι οι εγγυητές της εσωτερικής σταθερότητας της χώρας».

Στην διάσκεψη θα συμμετάσχουν περιφερειακοί και διεθνείς εταίροι του Λιβάνου, των Ηνωμένων Εθνών και εταίροι της κοινωνίας των πολιτών, προσθέτει το γαλλικόι ΥΠΕΞ και τονίζει:

«Εν όψει μιας σοβαρής και βαθιάς πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η Γαλλία θα υπενθυμίσει μέσω αυτής της διάσκεψης την επιτακτική ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών και εύρεσης μιας διπλωματικής λύσης».

Το Reuters μετέδωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει προσκληθεί στην διάσκεψη ενώ δεν είναι σαφές εάν θα προσκληθούν από τον Λίβανο πολιτικοί από διαφορετικούς χώρους.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This