Ανατριχίλα με μαρτυρίες Ελλήνων από την Φλόριντα: «Αν είσαι κοντά στη θάλασσα δεν θα σε βρουν, μαθαίνουμε για νεκρούς»

Επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον δύο θάνατοι

Must Read

Στη δίνη του τυφώνα Μίλτον βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Φλόριντα, των ΗΠΑ, με εκατομμύρια κατοίκους να έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες και οι εικόνες που έρχονται στο φως προκαλούν ανατριχίλα!

Αναφορά στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση έκανε Ελληνίδα κάτοικος της πολιτείας, που αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της για να σωθεί. «Χτύπησε στις ακτές της Φλόριντα ο φοβερός αυτός τυφώνας. Μαθαίνουμε για καταστροφικές πλημμύρες και για απώλειες ζωών. Περιμένουμε να μάθουμε νεότερα. Είναι ακόμη νωρίς. Εκκενώσαμε σήμερα το πρωί και πήγαμε στην ανατολική Φλώριντα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Εγκαταλείψαμε σήμερα το πρωί και βλέπουμε. Ο άνεμος είναι ισχυρός, έρχεται προς το μέρος μας. Η περιοχή που είμαστε τώρα δεν έχει εκκενωθεί και θεωρείται ασφαλής, θα φτάσει ο τυφώνας με χαμηλότερη ένταση. Οι ανεμοστρόβιλοι, όμως, που υπάρχουν είναι σοβαροί και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή μέχρι να περάσει πλήρως αυτό το φαινόμενο».

«Είμαστε χωρίς ρεύμα, βάλαμε σανίδες στα παράθυρα»

Στον αντίποδα, Έλληνας κάτοικος του χωριού Tarpon Springs κάνει λόγο για δραματικές στιγμές.

«Βάλαμε σανίδες στα παράθυρα, αν είσαι κοντά στη θάλασσα δεν θα σε βρουν. Είμαστε δύο ώρες χωρίς ρεύμα, ήμασταν τυχεροί και δεν πάθαμε τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Βάλαμε κάτι σανίδες στα παράθυρα. Γεννήτρια έχουμε, έχουμε νερό και είμαστε τυχεροί. Έχουμε βάλει βέβαια και σε κατσαρόλες. Προετοιμαστήκαμε».

Στο ερώτηση γιατί έμειναν στο σπίτι τους, ο άνδρας απάντησε: «Θα κάνεις 10 ώρες για να βγεις από τον κίνδυνο, αν μείνεις από βενζίνη πού θα πας; Μας προστατεύει και ο Άγιος Νικόλαος».

Επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον δύο θάνατοι

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο θάνατοι επιβεβαιώθηκαν σε κοινότητα συνταξιούχων μετά από ανεμοστρόβιλο στο Fort Pierce στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, μετέδωσε το NBC News, επικαλούμενο τον σερίφη της κομητείας St. Lucie, Κιθ Πίρσον.

«Έχουμε δεκάδες σπίτια στην κομητεία Σεντ Λούσι που έχουν υποστεί ζημιές, μερικές καταστροφικές ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Σεντ Λούσι, Έρικ Γκιλ και συμπλήρωσε:

«Συνεργαζόμαστε με την πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σεντ Λούσι … Εθνική Φρουρά, καθώς και με μονάδες από το γραφείο του σερίφη, ακόμη και με υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης από τις γύρω κομητείες για να βοηθήσουν στην έρευνα και τη διάσωση».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This