Αίσχος: Πάστορας που συνελήφθη για σωματεμπόριο στις ΗΠΑ κατεβαίνει στις εκλογές στις Φιλιππίνες

Ο Quiboloy κατηγορήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 για σεξουαλική διακίνηση κοριτσιών και γυναικών που εργάζονταν ως προσωπικές βοηθοί, οι οποίες φέρονται να υποχρεώνονταν να κάνουν σεξ μαζί του κατά τη διάρκεια της «νυχτερινής τους υπηρεσίας»

Must Read

Ένας κρατούμενος πάστορας από τις Φιλιππίνες, ο οποίος καταζητείται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για σεξουαλική εμπορία παιδιών, εγγράφηκε την Τρίτη για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της Γερουσίας του επόμενου έτους.

Ο Apollo Quiboloy, σύμμαχος του πρώην προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, είναι ένας αυτοαποκαλούμενος «απεσταλμένος του Θεού», η αίρεση του οποίου έχει εκατομμύρια οπαδούς. Ο 74χρονος συνελήφθη τον περασμένο μήνα και επί του παρόντος κρατείται στη Μανίλα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών, σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων. Ένας από τους δικηγόρους του κατέθεσε τα χαρτιά της υποψηφιότητάς του. «Θέλει να συμμετάσχει στη λύση των προβλημάτων της χώρας μας. Τρέχει για τον Θεό και τις αγαπημένες μας Φιλιππίνες», δήλωσε ο δικηγόρος Mark Christopher Tolentino.

Ο Quiboloy δεσμεύεται να προωθήσει νόμους που είναι «επικεντρωμένοι στον Θεό, στις Φιλιππίνες και στις Φιλιππίνες», δήλωσε ο Tolentino στους δημοσιογράφους μετά την υποβολή των εγγράφων υποψηφιότητας στους εκλογικούς αξιωματούχους. Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασυμβεί στη χώρα. Τον Μάιο του 2022, ο Jose «Jinggoy» Estrada κέρδισε μια θέση στη Γερουσία ενώ δικάζεται για διαφθορά. Ανέλαβε τη θέση και αθωώθηκε τον Ιανουάριο. Μια άλλη ήταν η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα Leila de Lima, η οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της εξαετούς θητείας της στη Γερουσία στη φυλακή αφού συνελήφθη το 2017 με την κατηγορία των ναρκωτικών. Αθωώθηκε φέτος.

Ο Quiboloy κατηγορήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 για σεξουαλική διακίνηση κοριτσιών και γυναικών που εργάζονταν ως προσωπικές βοηθοί, οι οποίες φέρονται να υποχρεώνονταν να κάνουν σεξ μαζί του κατά τη διάρκεια της «νυχτερινής τους υπηρεσίας», όπως είπαν. Καταζητείται επίσης από τις αμερικανικές αρχές για λαθρεμπόριο μετρητών σε μεγάλες ποσότητες και για ένα σχέδιο που έφερνε μέλη της εκκλησίας στις ΗΠΑ μέσω δόλιων θεωρήσεων. Στη συνέχεια αναγκάστηκαν να ζητούν δωρεές για μια ψεύτικη φιλανθρωπική οργάνωση, συγκεντρώνοντας χρήματα που αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση των λειτουργιών της εκκλησίας και του πλούσιου τρόπου ζωής των ηγετών της, σύμφωνα με το FBI.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This