Πλημμύρισε η Σαχάρα! Δεκάδες νεκροί…

Must Read

Η έρημος Σαχάρα πλημμύρισε!

«Έχουν περάσει 30 με 50 χρόνια από τότε που είχαμε τόση βροχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Houssine Youabeb από τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας του Μαρόκου.

Δυστυχώς αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο προκάλεσε επίσης ζημιές και άφησε πίσω του 20 νεκρούς.

Το νερό που φαίνεται να λιμνάζει μέσα στους αμμόλοφους και τις οάσεις άφησε πίσω του περισσότερους από 20 νεκρούς στο Μαρόκο και την Αλγερία και κατέστρεψε τις σοδειές των αγροτών, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να διαθέσει κονδύλια έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό του περασμένου έτους.

Αυτό το σπάνιο θέαμα προσελκύει προφανώς πολλούς τουρίστες και ντόπιοι οδηγοί μεταφέρουν τουρίστες σε αμμόλοφους δίπλα σε μια λίμνη που προκαλείται από έντονες βροχοπτώσεις στην έρημη πόλη Merzouga, κοντά στη Rachidia, στο νοτιοανατολικό Μαρόκο

Έξι συνεχόμενα χρόνια ξηρασίας έχουν θέσει προκλήσεις για μεγάλο μέρος του Μαρόκου, αναγκάζοντας τους αγρότες να αφήσουν τα χωράφια σε αγρανάπαυση και τις πόλεις και τα χωριά να αναζητούν υδάτινους πόρους.

Η μαροκινή κυβέρνηση είπε ότι οι βροχοπτώσεις δύο ημερών τον Σεπτέμβριο ξεπέρασαν τους ετήσιους μέσους όρους σε αρκετές περιοχές που έχουν λιγότερα από 250 χιλιοστά  ετησίως, συμπεριλαμβανομένης της Tata, μιας από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Στο Tagounite, ένα χωριό περίπου 450 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Ραμπάτ, καταγράφηκαν περισσότερα από 100 χιλιοστά  σε ένα 24ωρο.

Οι δορυφόροι της NASA έδειξαν νερό να ρέει για να γεμίσει τη λίμνη Iriqui, μια διάσημη λίμνη μεταξύ Zagora και Tata που ήταν στεγνή για 50 χρόνια!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This