O Καντίροφ κατηγορεί Ρώσους πολιτικούς πως τον θέλουν νεκρό – «Υπάρχει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου»

Must Read

Πυρά κατά τριών Ρώσων πολιτικών εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη 10/10, ο Ραμζάν Καντίροφ, υποστηρίζοντας όχι μόνο ότι τον θέλουν νεκρό, αλλά και πως σχεδιάζουν τη δολοφονία του.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Τσετσενία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του στρατού και της αστυνομίας, ο Τσετσένος ηγέτης εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες εναντίον των βουλευτών Bekkhan Barakhoyev και Karimov Suleiman και κατά του γερουσιαστή Kurbanov Rizvan, τούς οποίους απείλησε με «βεντέτα» στην περίπτωση που δεν τον διαψεύσουν με αποδείξεις.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Καντίροφ αποκάλυψε το σχέδιο Ρώσων μελών της κρατικής Δούμας για την δολοφονία του. «Υπάρχουν μάρτυρες, υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους προσπάθησαν να τους αναθέσουν συμβόλαιο θανάτου εις βάρος μου και τους ρώτησαν πόσα χρήματα θα έπαιρναν για να με σκοτώσουν. Είμαι Τσετσένος και παίρνω πίσω ό,τι μου ανήκει», ανέφερε σχετικά και πρόσθεσε: «Εάν δεν αποδείξουν το αντίθετο, ότι, δηλαδή, δεν είναι ένοχοι, τότε ανοίγω επίσημα “βεντέτα” με αυτούς».

Oι «βεντέτες» αποτελούσαν παραδοσιακό έθιμο και τρόπο επίλυσης διαφορών στην Τσετσενία μέχρι και το 2010, οπότε, με εντολή του Καντίροφ συστάθηκε ειδική επιτροπή για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής. Ωστόσο, το 2022 ο ίδιος κήρυξε επίσημα εκδίκηση κατά του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ «βεντέτα» άνοιξε και με τις οικογένειες των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Νταγκεστάν τον περασμένο Ιούνιο.

Σημειώνεται πως, οι Ρώσοι πολιτικοί τους οποίους στοχοποίησε ο Τσετσένος ηγέτης, προέρχονται από το Νταγκεστάν και την Ινγκουσετία, δύο ομόσπονδες δημοκρατίες που συνορεύουν με την Τσετσενία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This