Νεκρούς, καταστροφές και απελπισία άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton – Εκατομμύρια πολίτες χωρίς ρεύμα – Δείτε live

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι

Must Read

Δραματική η επόμενη ημέρα μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον στην Φλόριντα. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κτήριο που στέγαζε κοινότητα συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα 2,5 εκατ. νοικοκυριά και συνολικά 3 εκατομμύρια κτήρια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η σύσταση των αμερικανικών Αρχών προς τους κατοίκους είναι να μην επισκέπτονται πληγείσες περιοχές. Ο τυφώνας Milton προκάλεσε ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες και παλίρροιες σε ολόκληρη την Πολιτεία της Φλόριντα.

 

Πλέον οδεύει πλέον προς τον Ατλαντικό, εντούτοις πλην σημαντικά τμήματα παραμένουν πλημμυρισμένα και οι διασώσεις, ακόμη και με πλοιάρια, συνεχίζονται.




Η στιγμή που χτυπά την Disneyland

Εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτογραμμής των 483 χλμ. απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους ενώ άλλοι βρήκαν καταφύγιο στο Walt Disney World. Κάποιοι κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο την στιγμή που ο τυφώνας σάρωσε τις εγκαταστάσεις.

@justthemeparks Hurricane Milton is here at Walt Disney World! We’re staying safe in our room at the Art of Animation & hope everyone else in Florida is safe too! We’d also like to say a huge thank you to all the cast members who are working through the hurricane and those who kept the Magic Kingdom open this morning! The small queue’s definitely helped distract us! ❤️😂 Trust us to time our vacation during a hurricane! 🌀 #hurricanemilton #wdw #waltdisneyworld #artofanimation #disneyparks #themeparks ♬ original sound – justthemeparks

 

@destinyandspirit #hurricanemilton #Disneyworld #Disneyworldflorida #hurricane #Orlando #destinyandspirit #staysafe #storm #Florida #Love #Peace #Godbless ♬ Creepy music box texture(1275186) – YuuTheEntertainment

Σε αναμονή για την καταγραφή ζημιών

Να ξημερώσει ανέμεναν οι αρμόδιες Αρχές στην Φλόριντα, προκειμένου να αρχίσουν τις καταγραφές των ανυπολόγιστων καταστροφών που άφησε πίσω ο τυφώνας Μίλτον ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης «επισκέφτηκε» με απίστευτη σφοδρότητα την πολιτεία.

Το «μάτι» του Μίλτον έφευγε από τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα χωρίς να σημαίνει πως ο κίνδυνος έχει περάσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 125 κατεστραμμένα σπίτια ενώ 3 εκατομμύρια σπίτια είναι χωρίς ρεύμα. Παράλληλα πρόβλημα αναμένεται και στην υδροδότηση καθώς έχουν αναφερθεί ζημιές σε αγωγούς ύδρευσης.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την πορεία του φαινομένου:

Ο Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να μειώνει την έντασή του.

Δείτε βίντεο:




Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά – νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.




Ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα. Πέρασε με σφοδρότητα από την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα το βράδυ της Τετάρτης σχίζοντας τη στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων Tropicana Field, που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα και είναι η έδρα της αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις.




Κομμάτια της στέγης του σταδίου παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό WFTS-TV στην Τάμπα, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες στο στάδιο.Το ίδιο στάδιο, χρησιμοποιούνταν ως βάση των σωστικών συνεργείων πρώτης ανάγκης που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για την αντιμετώπιση του Μίλτον.

Δείτε φωτογραφίες:




Δημοσιογράφοι του NBC έκαναν ρεπορτάζ κάτω από το «μάτι του κυκλώνα».

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με εικόνες καταστροφής από το πέρασμα του κυκλώνα:

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This