Αντέχετε την κριτική κ. Υπουργέ;

«Ηχηρή» απάντηση της εφημερίδας «Εστία» στις αθλιότητες του Κωστή Χατζηδάκη

Must Read

Από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ελάβαμε απάντηση, σχετικώς προς το χθεσινό κύριο θέμα μας υπό τον τίτλο «Πρότασις εξαγοράς ακριτών του Αιγαίου: Βάσις μεταναστών τα νησιά έναντι μειώσεως ΦΠΑ».

  • του Ευθ. Π. Πέτρου

Η απάντησις του υπουργείου έχει ως ακολούθως:

«Με αφορμή το σημερινό κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Εστία» ξεκαθαρίζουμε τα ακόλουθα:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που συζητείται στη Βουλή αφορά την κωδικοποίηση του ΦΠΑ, δηλαδή την κωδικοποίηση υφιστάμενων διατάξεων και δεν προσθέτει νέες. Συνεπώς η διάταξη που προβλέπει μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν όσους αιτούνται άσυλο δεν είναι νέα ρύθμιση, είναι διάταξη που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια.

Θα περιμέναμε λοιπόν από τη εφημερίδα πριν αναδείξει σε πρώτο θέμα όσα είπε στη Βουλή ένας βουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ να διερευνήσει καλύτερα την υπόθεση. Εκτός εάν μια ακόμα επίθεση της εφημερίδας εναντίον του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έχει τελικά, μεγαλύτερη σημασία από την αλήθεια».

Κατ’ αρχήν μας χαροποιεί η ταχύτης δια της οποίας εκινήθη το υπουργείο προκειμένου να μας απαντήσει, αν και μας εκπλήσσει το γεγονός ότι θεωρεί το δημοσίευμά μας «μια ακόμη επίθεση της εφημερίδας εναντίον του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη». Ενώ πρόκειται για τεκμηριωμένη άσκηση κριτικής. Που αποτελεί καθήκον, όχι μόνον της «Εστίας» αλλά όλων των μέσων ενημερώσεως. Θα πρέπει λοιπόν εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε και εμείς ένα πράγμα. Η εφημερίδα μας δεν προβαίνει σε προσωπική επίθεση κατά ουδενός. Ασκεί πάντοτε τεκμηριωμένη κριτική σε θεσμούς. Αυτό ακριβώς έκανε και στην προκειμένη περίπτωση. Η οποία πράγματι βασίστηκε στην καταγγελία του βουλευτού στην οποία δεν δόθηκε απάντηση από την Κυβέρνηση.  Ομοίως σε πρόσφατο φύλλο της  η «Εστία» ήσκησε κριτική στην φορολογική πολιτική της Κυβερνήσεως επικρίνοντας το γεγονός ότι για το 2025 τα προβλεπόμενα επί πλέον έσοδα από φόρους ανέρχονται σε 2,5 δις ευρώ. Κριτική ήσκησε επίσης στον νόμο που ψηφίσθηκε το θέρος και καταργεί το δικαίωμα της ενστάσεως, δηλαδή της έννομης προστασίας για επιχειρηματίες που θίγονται από τα αποτελέσματα διαγωνισμών του Ταμείου  Ανακάμψεως. Τα θεωρεί και αυτά ο κ. Χατζηδάκης προσωπικές επιθέσεις; Ή απλώς δεν αντέχει την κριτική;  Σημειωτέον ότι μετά το πρωτοσέλιδο μας για τους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανακάμψεως ο Υπουργός απέφυγε να μας απαντήσει και να μας κατηγορήσει για επίθεση  αλλά τροποποίησε σιωπηρώς εν τίνι μέτρω  την αρχική ρύθμιση. Μας δικαίωσε κατά ένα μέρος.

Καταλήγει η ανακοίνωσις του υπουργείου με την διαπίστωση ότι η …επίθεσις κατά του κ. Χατζηδάκη «έχει τελικά μεγαλύτερη σημασία από την αλήθεια»! Είναι δηλαδή αναληθές το ότι με την μείωση του συντελεστού ΦΠΑ εκβιάζονται οι κάτοικοι των νησιών μας να δεχθούν τις δομές των μεταναστών; Μας λέγει το υπουργείο ότι δεν είναι νέα ρύθμισις, αλλά είναι διάταξις η οποία «ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια». Και αν είναι και ψηφίστηκε επί ΝΔ το 2021  γιατί δεν αναγνωρίζει το λάθος της και δεν  την καταργεί η φιλελεύθερη ΝΔ;  Γιατί την επικυρώνει; Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στις κωδικοποιήσεις διατάξεων της  νομοθεσίας επιτρέπεται διά της συγχωνεύσεων άρθρων η αχρήστευση διατάξεων.  Το Κοινοβούλιο νομοθετεί,. Είμαστε πολύ έμπειροι κύριε Υπουργέ για να μας κάνετε τέτοια μαθήματα με το ρήμα «ξεκαθαρίζω»,

Λυπούμεθα αλλά δεν θα  «απολογηθούμε»  προς τον κ. Χατζηδάκη επειδή στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν διατηρεί σε ισχύ και δεν καταργεί μια ρύθμιση, νέα ή παλαιά που αποκτά  αυξημένη σημασία αυτόν τον καιρό λόγω εξάρσεως του μεταναστευτικού.

Μία ρύθμιση που αποτελεί μέσον εκβιασμού των ακριτών των νησιών μας για να δεχθούν την εγκατάσταση δομών «φιλοξενίας» μεταναστών. Και την οποία ρύθμιση είχε προσυπογράψει ο κ. Χατζηδάκης, ως υπουργός Εργασίας, μαζί με τον κ. Σταϊκούρα και άλλα 19 μέλη της πρώτης Κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Ντρέπεται να το ομολογήσει αυτό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας;

Υποσχόμεθα  στο μέλλον να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να επικρίνουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αμεσότητα τις πράξεις ή τις παραλείψεις είτε του κ. Χατζηδάκη, είτε οιουδήποτε άλλου εκ των συναδέλφων του στην Κυβέρνηση που θεωρούμε ότι υποπίπτει σε ατοπήματα.

Πηγή: Εφημερίδα Εστία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο Χατζηδάκης αποτελεί κάκιστο παράδειγμα νεόκοπου πολιτικού, απ’ αυτούς που φύτρωσαν μετά στην Μεταπολίτευση. Είναι καθαρά παιδί τού κομματικού σωλήνα, ευνοούμενος τής οικογένειας Μητσοτάκη, ο οποίος δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στο ΙΚΑ, όπως συνηθίζαμε να λέμε. Πού και πόσο υπηρέτησε την Πατρίδα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This