Θεσσαλονίκη: Εκδικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση θανάτου Βούλγαρου οπαδού – Συγκλόνισε ο πατέρας του

Αναμένονται εξελίξεις

Must Read

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η δίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι, που έχασε την ζωή του τον Ιανουάριο του 2020, όταν μετά από οπαδικό επεισόδιο, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής και υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο άτυχος νεαρός, οπαδός της βουλγαρικής Μπότεφ Πλόβντιβ, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της οποίας έχουν αδελφοποιηθεί με τους αντίστοιχους του Άρη, είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με συμπατριώτες του προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στις 4 Ιανουαρίου του 2020, στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Την επόμενη μέρα κι ενώ ο 28χρονος και η παρέα του κάθονταν σε καφέ στην περιοχή του Μεγάρου, δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Από τα χτυπήματα, ο 28χρονος έπεσε στο οδόστρωμα, ενώ μισθωμένο αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε μια 30χρονη πέρασε από πάνω του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να καταλήξει.

Για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό οκτώ άτομα, μια εκ των οποίων κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και οι υπόλοιποι για πλημμεληματικές πράξεις. ‘Εξι για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή με αποτελέσματα τον θάνατο η οποία τελέστηκε με σαφή αθλητική αναφορά σε χώρο που δεν ήταν σε εξέλιξη αθλητική εκδήλωση και ένας για συνέργεια στις δύο πράξεις.

Στην 30χρονη, που πρωτοβάθμια κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών, ενώ στους υπόλοιπους ποινές φυλάκισης από 3 έως 7,5 έτη. Αναστολή στην έφεση είχε δοθεί σε όλους εκτός από έναν κατηγορούμενο, 52 ετών, που είχε οδηγηθεί στη φυλακή, ωστόσο έκτοτε έχει αποφυλακιστεί.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας του θύματος, που αυτή τη φορά δεν παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της έδρας και με έντονη φωνή, ο κ. Μποζατζίσκι είπε «θα ήθελα να ζητήσω από εσάς να δείξετε πολύ μεγάλη αυστηρότητα σε αυτούς που επιτέθηκαν στον γιο μου. Δεν θα γυρίσει όμως πίσω. Ωστόσο ζητάμε ως οικογένεια και ως κοινωνία να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Να μην περάσουν άλλοι γονείς αυτό που περάσαμε κι εμείς. Δυστυχώς όμως το βίωσαν κι άλλοι. Αν δεν τον είχαν φέρει σε αυτήν την αβοήθητη κατάσταση, τώρα θα μπορούσε να ζει», είπε στο δικαστήριο και άρχισε να περιγράφει την μοιραία μέρα που έμαθε για τον θάνατο του γιου του. Η κατάθεσή του είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This